Esrara izin veren ülkeler artıyor

İtalya Parlamentosu, uyuşturucu etkisinin düşük olduğu esrar türlerinin ülke içerisinde satış ve üretimine izin verdi.

Yayınlanma: 14.12.2019 - 11:54
Esrara izin veren ülkeler artıyor
Abone Ol google-news

Son dönemde hem dünyada hem de İtalya'nın gündeminde tartışılan esrara izin konusunda karara varıldı. Karara göre 1 Ocak tarihinden itibaren İtalya genelinde sigara ve tütün satan dükkanlar, içeriğinde esrarın etken maddesi THC (Tetrahidrokannabinol) oranı yüzde 0.5 olan türlerin ticaretini yapabilecek.

VERGİ GELİRİ ARTACAK

Hükümetin bu yasayla ülkede yasa dışı şekilde devam eden "esrar ticareti trafiğini" kontrol altına almayı planladığı belirtilirken, yasal olarak dükkanlarda satılan ürünlerin kayıt altına alınarak vergi gelirlerini arttıracağı ifade ediliyor.

"FUHUŞ ZARARSIZ, ESRAR ZARARLI"

İtalya’nın eski içişleri bakanı ve aşırı sağcı muhalefet partisi Kuzey Ligi lideri Matteo Salvini yasaya karşı çıkarak, tüm esrar satan dükkanları kapatacağını iddia etti. Salvini yasa tasarısıyla ilgili daha önceki açıklamasında, "Fuhuşun yasallaştırılması ve düzenlenmesine destek veririm. Çünkü seks yapmanın sağlığa zararı yok ama esrarın var" demecini kullanmıştı.

AVRUPA'DA 70 MİLYON KİŞİ KULLANIYOR

Geçtiğimiz mayıs ayında İtalya Yargıtay'ı keyif amaçlı içilen esrar bitkisi satmanın kanunlara aykırı olduğu hükmüne varmıştı. Ülkede tıbbi amaçlı esrar kullanımı yasal olsa da, özellikle gençler arasında esrar kullanımının oldukça yaygın olduğu biliniyor.

İtalya'da yaklaşık 13 milyon, Avrupa'da ise 70 milyonu aşkın kişinin esrar kullandığı tahmin ediliyor. İtalya'da marihuana pazarının değeri ise yılda 12 milyar euro'ya varıyor.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler