Rıza Sarraf'ın ortağı Zencani'ye İran'da bir darbe daha

İran'ın Keşm Serbest Bölgesi Başkanı Ali Ekber Şabanifer, Rıza Sarraf'ın ortağı Babek Zencani'ye ait Keşm Havayolları'nın (Qeshm Air) Petrol Bakanlığına devredildiğini açıkladı.

Yayınlanma: 25.01.2015 - 14:58
Abone Ol google-news

Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre; Şabanifer düzenlediği basın toplantısında, Zencani'nin devlete olan borcunun bir bölümünün, havayolu şirketinin Petrol Bakanlığına devredilmesi yoluyla tahsil edildiğini söyledi.

Şabanifer ayrıca Zencani'nin, Keşm Adası'ndaki 5 yıldızlı otel için yaklaşık 42 milyon dolar yatırım yaptığını, bu çerçevede kendisine arsa tahsis edilmesinden doğan borcunu ödemesini talep ettiklerini ifade etti.

Havayolu şirketine ait adada arsaların bulunduğunu ve iş adamının, Serbest Bölge'ye de 10 milyon doların üzerinde borçlandığını aktaran Şabanifer, "Zencani'ye ait Keşm Havayolları Petrol Bakanlığına devredildi. Keşm Oteli de Serbest Bölge'ye iade edilecek" dedi.

İran'da yolsuzluk soruşturmalarının odağında bulunan iş adamı Zencani, 30 Aralık 2013'te Başsavcı'nın talimatıyla tutuklanarak Tahran'daki Evin Cezaevine gönderilmişti. Ülkede 70'e yakın şirkette hisseleri bulunan Zencani, satılan petrolden elde edilen geliri İran Merkez Bankasına eksik aktarmakla suçlanıyor.

İran Petrol Bakanı Bicen Namdar Zengene, Zencani'nin ülkeyi 2,5 milyar dolardan fazla zarara soktuğunu, bu dosyalardan başka, biri 2,5 milyar Avro, diğeri 1,5 milyar dolar olmak üzere iki yolsuzluk dosyasının daha olduğunu bildirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler