Almanya'dan ‘Ermeni Soykırımı’ ifadesine destek kararı

Almanya’da hükümet 24 Nisan’da görüşülecek Ermeni Soykırımı karar tasarısında ilk defa “soykırım” sözcüğüne yer vereceklerini açıkladı

Yayınlanma: 20.04.2015 - 18:01
Abone Ol google-news

Avrupa Parlamentosu’nun Ermeni Soykırımı karar tasarısını 15 Nisan’daki oturumunda kabul etmesinin ardından Almanya Federal Meclisi’nden de benzer bir karar için ilk adım atıldı. Angela Merkel’in Sözcüsü Steffen Seibert, hükümeti oluşturan partiler adına yaptığı açıklamada karar metnindeki “soykırım” ifadesini destekleyeceklerini söyledi.

Tasarıda Ermenilerin kaderinin katliam, etnik temizlik, sürgün ve soykırımların 20. yüzyıldaki bir örneği olduğu ifadelerine yer verildi.

Bugüne dek Ermeni Soykırımı için “soykırım” ifadesini kullanmaktan kaçınan Almanya hükümetleri, böylece ilk defa resmi tutumunda değişikliğe gideceğinin işaretini verdi.

Süddeutsche Zeitung’a konuşan Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ise Ermenilere yapılanların soykırım olarak adlandırılabileceğini fakat bunun Ankara ve Erivan arasında diyalogu imkansız hale getirilebileceği yönündeki endişesini dile getirdi.

24 Nisan’da mecliste yapılan görüşmelerde muhalefet partilerinin de soykırım tasarısına destek vermesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler