Çocuklara bıraktığımız dünya için suçlanacağız

Obama iklim değişikliğine karşı Alaska’dan seslendi: Halen elimizdeyken sahip olduğumuz tek gezegeni korumamız gerekiyor.

Yayınlanma: 01.09.2015 - 23:10
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama, küresel ısınmaya karşı mücadele için başladığı Alaska gezisinde ABD de dahil kimsenin bu kötü gidişatı durdurmak adına gereken çabayı göstermediğini söyledi.

‘Geç kalındı’

Obama, üç gün sürecek temasları çerçevesinde önceki gün bölge ülkelerinden yetkililerinin de yer aldığı Kuzey Kutbu İşbirliği Konferansı’na katıldı. Obama, “Halen elimizdeyken sahip olduğumuz tek gezegeni korumamız gerekiyor” dedi. Küresel ısınmanın önlenmesi konusunda geç kalındığı uyarısında da bulunan Obama, “Çocuklarımıza onaramayacakları bir dünya bıraktığımız için suçlanacağız” ifadesini kullandı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, iklim değişikliği nedeniyle Alaska’daki bazı insanların bölgeyi terk etmek zorunda kaldığını söyledi. Kuzey Kutup Bölgesi’nde buzulların erimesiyle birlikte başta Rusya, ABD olmak üzere bölge ülkelerinin güç mücadelesi de kızışıyor. Her ne kadar Obama yönetimi mücadele planlarına dikkat çekse de geçen ay bölgede Shell’e petrol ve gaz arama sondajları yapma izni veren kararnameyi imzalaması çevrecilerin tepkisini topladı.

Obama solucan yiyecek mi?

Obama, Kuzey Kutup Dairesi’nin ötesine geçen ilk ABD Başkanı olacak. Maceracı Bear Grylss ile Kenai Dağları’nda erimekte olan Exit Buzulu’nda yürüyüş yapacak, buzulda hayatta kalma tekniklerini öğrenecek. Maceracı İngiliz daha önce Hollywood yıldızlarıyla vahşi doğa koşullarına karşı mücadele vermişti. Oscar ödüllü Kate Winslet dağda solucan yemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler