ABD: Her şeyi yapıp gazetecileri koruyun

Evinin önünde 4 kişilik bir grubun saldırısına uğrayan Ahmet Hakan'a AKP ve hükümet kanadı geçmiş olsun demek ve kınamakla yetinirken, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bondy, Türkiye’den “elindeki her şeyi yaparak gazetecilerin emniyet ve güvenini sağlaması’’ çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 02.10.2015 - 05:44
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanlığı Cumhuriyet’e özel olarak yaptığı açıklamada, “Türk yetkili kurumlarının bu olayı dikkatli bir şekilde soruşturup, saldırganların Türk hukukuna göre cezalandırılması’’ çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Katy Bondy’un oldukça sert olan açıklamasında, Türkiye’den “elindeki her şeyi yaparak gazetecilerin emniyet ve güvenini sağlaması’’ çağrısının da ilk kez yapıldığı dikkat çekti. ABD Büyükelçiliği Twitter’dan “İfade özgürlüğü kaba kuvvet ile susturulamaz” mesajı veririrken ABD Büyükelçisi John Bass da, “Saldırıdan derin rahatsızlık duydum” dedi.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ise Twitter’dan “Şiddetle kınıyorum. Kimse görüşlerinden dolayı tehdit edilemez, şiddet göremez” açıklaması yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler