Cehennemden çıkış yolu arıyoruz

Suriye krizine çözüm bulmak için Rusya, ABD, Türkiye ve S. Arabistan temsilcileri bir haftada ikinci kez Viyana’da bir araya gelirken ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, “Cehennemden çıkış arıyoruz” yorumunu yaptı.

Yayınlanma: 30.10.2015 - 07:37
Abone Ol google-news

Suriye’de Esad’lı geçiş sürecinin ele alındığı Viyana toplantılarında önemli bir dönemece gelindi. Suudi Arabistan’ın itirazına rağmen İran’ın, Türkiye’nin itirazına rağmen Mısır’ın ilk kez katılacağı Suriye toplantılarının bugünkü genişletilmiş versiyonu öncesinde Rusya, ABD, Türkiye, Suudi Arabistan bakanları bir hafta içinde ikinci kez biraraya geldi. Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu’nun temsil ettiği toplantı öncesi konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, “Cehennemden çıkışın yolunu arıyoruz” yorumunu yaptı.

Muhaliflere davet yok

Kerry, “Suriye’de ilerleme yolu bulmamız kolay olmayacak ama bugüne kadarki en çok siyasi çözüm vaat eden fırsat elimizde” dedi. “IŞİD’i yenmek için Suriye’deki savaşı bitirmemiz gerekiyor” vurgusu yapan Kerry, dün İranlı mevkidaşı Cevad Zarif’le baş başa görüşme de yaptı.

Bugünkü toplantıda ABD, Suudi Arabistan, Rusya ve Türkiye’nin yanısıra Britanya, Fransa, İtalya, İran, Irak, Fransa, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Ürdün de yer alacak. Suriyeli muhalifler ise Viyana toplantılarına İran çağrılırken kendileri çağrılmadığı için isyan etti. Suriye Ulusal Koalisyonu’nun (SUK) wdavet edilmediğini belirten SUK başkanı George Sabra “Bu, projenin ciddiyetsizliğini gösteriyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler