IŞİD'den Fransa'ya tehdit: Markete giderken bile korkacaksınız

Terör örgütü IŞİD, Fransa'da onlarca kişinin hayatını kaybettiği eş zamanlı saldırıları resmen üstlendi. Tehdit videosu yayınlayan IŞİD, "Markete gitmeye bile korkacaksınız" dedi.

Yayınlanma: 14.11.2015 - 12:02
Abone Ol google-news

ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD’e karşı Irak ve Suriye’de düzenlediği hava saldırılarına etkin biçimde katılan ancak iç güvenlik önlemleri açısından yetersiz kalan Fransa’yı önceki gün kan gölüne çeviren saldırılarla ilgili IŞİD’den üstlenme açıklaması geldi. İslam Devleti antetli ve amblemli bir kâğıtla Arapça, Fransızca, Türkçe olarak sosyal medyadan da yayımlanan açıklamaya “Haçlı Fransa’da yapılan mübarek Paris operasyonu beyanı” başlığı atılırken, “Bunun daha bir fırtınanın başlangıcı olduğu, politikalarını değiştirmediği müddetçe Fransa’nın öncelikle hedeflerden biri kalacağı” mesajı verildi.

‘Geri zekâlı Hollande’

Geri zekâlı Hollande’ “Bir grup hilafet askerinin Avrupa’da haçlı bayrağını taşıyan, Fransa’nın kalbi, fahişelik, rezillik ve ahlaksızlığın başkenti Paris’i hedef aldığını” dile getiren açıklamada, “Allah’ın hilafet askerleri eliyle haçlıların kalbine kendi yurtlarında korku saldığı” savunuldu. “8 kardeşlerinin şehadet kemerlerini bağlayıp ellerine otomatik silahları alıp” Paris’te hedeflerini dikkatlice belirlediğini aktaran açıklama, hedeflerden birinin ”geri zekâlı” diye nitelediği Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Fransa- Almanya maçını izlediği stat, diğerinin “ahlaksızlık konserinin” düzenlendiği salon, diğerlerinin 10, 11, 18’inci mahallelerdeki yerler olduğunu sıraladı.

Peygambere hakaret

“Paris eşzamanlı olarak mücahitlerin adımları altında sarsıldı. Ve Paris’in caddeleri halkına dar geldi” denilerek 200’den fazla ölü, 200’den fazla yaralı olduğu iddia edildi.

“Kardeşlerin kurşunları bittikten sonra şehadet kemerlerini haçlıların ortasında patlattığı” dile getirilerek “Fransa ve onun yolunda gidenler bilsinler ki; İslam Devleti’nin hedef listesinin başında kalmaya devam edecekler” uyarısı yapıldı. IŞİD’e yönelik saldırılara ve Hz. Muhammed karikatürlerine misilleme yapıldığı belirtildi: “Haçlı koalisyonunda kaldıkları, Muhammed peygamber efendimize hakaret ettikleri, İslamla savaştıkları, Paris’in kokuşmuş cadde ve sokaklarında onlara hiçbir fayda sağlamayan uçakları İslam Devleti’nde Müslümanları bombaladığı sürece burunlarından kan kokusu eksilmeyecek. Bu operasyon gelecek operasyonların ilk damlası ve ibret alacakları bir uyarıdır.”

Bu açıklamanın İngilizce okunduğu bir ses kaydı da yayımlandı. Ancak bazı jeostrateji ve güvenlik uzmanları IŞİD’in medyadaki haberler kadar bilgi sunması ve saldırganların kimliğini açıklamaması sebebiyle üstlenme beyanıyla ilgili şüphelerini dile getirdi. Öncesinde IŞİD’in propaganda organı El Hayat Medya Merkezi’nin yayımladığı Fransa ile ilgili tarihi belirsiz video da BBC gözlemcileri dahil bazı uzmanlara göre Kasım 2014’ten kalma.

Suriye’ye gelemeyen Fransa Müslümlarını saldırılar düzenlemeye çağıran videodaki militanlar Fransa pasaportlarını yakıyor. Fransız Ebu Meryem, Arapça olarak, “Bombardımanı sürdürdüğünüz müddetçe huzur bulamayacaksınız. Markete giderken bile korkacaksınız” diyor. Fransız Ebu Salman da “Doğrusu o ki, kâfiri nerde bulursanız orda savaşmanız emredildi size. Ne bekliyorsunuz? Silahınız da var vurulmaya hazır hedefler de. Zehir de var. En azında Allah’ın bir düşmanının suyunu yemeğini zehirleyin. Onları terörize edin ki geceleri korkudan ve dehşetten gözlerine uyku girmesin” diye konuşuyor.

IŞİD sosyal medyada bayram yaptı

Paris katliamıyla ilgili ilk haberlerin ardından sosyal medyada IŞİD’ci çevreler bayram yaptı. “Halifelik Fransa’yı vurdu”, “Haçlı Fransa alevler içinde” gibi hashtaglere yorum yağdı. IŞİD yanlısı medya kanalı El Samud cihatçıların “Siz Fransızlar, siz nasıl bizi öldürüyorsanız biz de sizi öldürüyoruz” sözlerini yayımladı. Pek çok hesaptan Suriye ve Irak’ta öldürülen çocuklar olduğu söylenen fotoğraflar yayımlanıp Paris saldırılarının bunların bedeli olduğu ileri sürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler