Ukrayna alev yeri: 9 ölü

Ukrayna'da hükümet karşıtı göstericiler, başkent Kiev'deki belediye binasının önündeki polisleri copla dövdü.

Yayınlanma: 18.02.2014 - 15:15
Abone Ol google-news

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

KİEV SOKAKLARI ALEV ALEV-FOTO GALERİ

Kiev'deki çatışmalarda ölenler var! - VİDEO

Ukrayna yine karıştı, 3 ölü var! - VİDEO


Ukrayna'da Kasım ayından beri aşılamayan siyasi kriz, bugün farklı bir boyuta ulaştı. Çıkan çatışmalarda 7'si sivil, 2 polis toplam 9 kişi hayatını kaybetti. Polis başkent Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'ndaki protestocuları işgal ettikleri yerlerden çıkarmak için bölgeye baskın düzenledi. Eylemciler şehir merkezini ateşe verdi. Çıkan çatışmalarda 7'si sivil, 2 polis toplam 9 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının artmasından endişeleniliyor.

NATO'DAN AÇIKLAMA!

Ukrayna'daki son olaylara ilişkin yazılı bir açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, ülkede şiddete dönülmesinden ve Kiev'den gelen ölüm haberlerinden ciddi endişe duyduğunu belirtti.

Rasmussen, tüm taraflara şiddetten kaçınma ve parlamenter süreç de dahil olmak üzere acilen diyaloğa yeniden başlama çağrısı yaptı.

BATI BÖLGELERİNDEN KİEV'E EYLEMCİLER GELİYOR

Ukrayna'da kolluk kuvvetlerinin müdahalesinin ardından, batı bölgelerden eylemciler, Kiev'e gelmek için yola çıktı.

İktidar karşıtı eylemcilere katılmak için; Lviv ve Ternopil şehirlerinde toplanan eylemciler otobüslerle başkent Kiev'e hareket etti. Lviv ve Ternopil meydanlarında insanlar toplanarak yola düşen toplu taşıma araçlarının Kiev'e girişine izin verilmeyeceği bildirildi. Meydanda halka hitap eden Özgürlük hareketi lideri Oleg Tyagnibok Ukrayna'daki tüm erkekleri Kiev'deki direnişe katılma çağrısında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler