Çipras’tan CHP’ye övgü: Değişimin farkındayız

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da yaptığı görüşmede Türkiye’nin AB üyeliği, Suriye’deki mülteci sorunu ve Kıbrıs sorunu gündeme geldi.

Yayınlanma: 21.11.2015 - 07:22
Abone Ol google-news

Suriyeli mülteci sorunu konusunda Kılıçdaroğlu, “Sorun Suriye’de çözülmeli, oradaki sıkıntıları çözdüğümüz anda mültecilerin ülkelerini terk etmeleri de engellenmiş olacaktır” dedi. Çipras da “Mülteci sorunu, Suriye’de hiç kimsenin ülkesini terk etmek zorunda kalmadığı bir düzenin tesisi ile mümkündür” diye ekledi.

Türkiye’nin AB üyeliği konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini vurgulayan Çipras, “Ancak yolsuzlukla mücadele, şeffaflık, evrensel değerler ve hukukun üstünlüğüne riayet edilmeli” dedi. Çipras’ın Kıbrıs sorununa ilişkin “Çözüm adanın iki halkı, Rum halkı ve Türk halkının vereceği karar ile çözülebilir. Garantör devletlerin ada halklarının iradesine karışmadığı ortamın sağlanması gerekmektedir” dediği öğrenildi.

“CHP’deki değişimin farkındayız, sizi yakından takip ediyoruz” diyen Çipras’ın, başbakan olduktan beri takip ettiği CHP’deki değişimden “sol değerler” adına memnun olduğunu anlattığı ifade edildi. Görüşmede ayrıca her iki partinin bölgeyi ilgilendiren konularda işbirliği yapması noktasında da uzlaşmaya vardığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler