Rusya Devlet Sözcüsü Peskov: Putin Türkiye'ye askeri tehdit yöneltmedi

Rusya Devlet Başkalığı Sözcüsü Dimitri Peskov, Putin'in hava sahasını ihlal ettiği için Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından yaptığı açıklamaların askeri tehdit anlamına gelmediğini söyledi.

Yayınlanma: 25.11.2015 - 08:47
Abone Ol google-news
Rusya Devlet Başkanı'nın Basın Danışmanı Dmitri Peskov, “Türkiye'nin Rus Su-24 uçağını düşürmesinin kendisinde hayal kırıklığı yarattığını” söyledi.
 
Gazetecilerin Türkiye'de çalışan bir insan olarak olanları yorumlaması ricası üzerine açıklama yapan Peskov, "Türkiye'nin bu öngörülemeyen hareketleri sebebiyle sadece hayal kırıklığımı dile getirebilirim" dedi.
Rusya Devlet Başkanı'nın Basın Danışmanı Dmitri Peskov, Aralık ayında St. Petersburg'da düzenlenmesi planlanan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) zirvesinin iptal edilme konusunun görüşülmediğini, fakat bu zirvenin düzenlenmesinin bazı faktörlere bağlı olacağını bildirdi.
Peskov yaptığı açıklamalarda, "Bu konuda henüz karar verilmedi. Hiç şüphesiz ki, bu etkinliğin düzenlenmesi bazı faktörlere bağlı olacak" ifadesini kullandı.
 
Daha önce 15 Aralık'ta St. Petersburg'da Rusya-Türkiye Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısının düzenleneceği bildirilmişti.
 
“Kremlin, Türk Akımı inşaatından vazgeçilme ve Türkiye ile hava yolu bağlantısının kesilme ihtimaline ilişkin açıklama yapmadı”
 
Rusya Devlet Başkanı'nın Basın Danışmanı Dmitri Peskov, Suriye'de Su-24 uçağının düşürülme olayının araştırıldığını, Kremlin'in Türk Akımı inşaatından vazgeçilme ve Türkiye ile hava yolu bağlantısının kesilme ihtimaline ilişkin açıklama yapmadığını bildirdi.
 
Peskov gazetecilere yaptığı açıklamalarda, "Bu soruya henüz cevap veremem. Durum Moskova tarafından detaylıca araştırılacak" dedi.
 
Peskov havayolu bağlantısının kesilmesi konusunda ise şunları söyledi:
"Bu konuda birşey söyleyemem. Bu konuda konuşmalar yapılmadı. Hiç şüphesiz ki bu tür kampanyalara yenik düşülmemesi gerek. Fakat aynı zamanda bu tür olayların sonucunun olacağını da anlamak lazım."
 
Peskov 1990'lı yıllarda Türkiye'de Rusya Büyükelçiliği'nde çalıştı. Ana dili gibi Türkçe konuşan Peskov, bir çok platformda Türkiye’yi ne kadar çok sevdiğini dile getirmekten çekinmiyor, karşılaştığı Türk vatandaşları ile de Türkçe konuşuyor. Fırsat buldukça da Moskova’daki Türk restoranına giderek
Türk yemeklerine olan özlemini gideriyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler