Ukrayna'yı karıştıran ses kaydı

Youtube'a yüklenen ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler şefi Catherine Ashton ile Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Paet arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesi gündeme bomba gibi düştü.

Yayınlanma: 05.03.2014 - 16:17
Abone Ol google-news

Estonya Dışişleri Bakanı ile AB Dışişleri şefi arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmasında, Estonyalı bakan Kiev'deki keskin nişancıların arkasında Yanukoviç karşıtı muhalefetin bulunduğuna dair güçlü bir algı olduğunu söylüyor.

Paet'in 25 Şubat tarihinde Kiev'e yaptığı ziyaret sırasında yapıldığı anlaşılan görüşmede, Dışişleri Bakanı Paet Catherine Ashton'a, Kiev'deki keskin nişancılarla ilgili olarak, "Burada sniperların arkasında kimin olduğuna dair gittikçe güçlenen bir algı var. O da, bunların arkasında Yanukoviç'in değil, yeni koalisyondan birilerinin olduğu" diyor.

Ashton'ın verdiği cevap ise ilginç. AB Dışişleri şefi bunun üzerine, "Bunu araştırmak istemeyeceğimizi sanıyorum" diyor.

Paet ayrıca, bir doktorun kendisine polislerin de göstericilerin de aynı kişileri tarafından vurulduğunu söylediğini aktarıyor. Ashton, "Ah evet, bu korkunç" diyor. Paet, "yeni koalisyon" dediği muhalefetin gerçekte ne olduğunu araştırmak istemediğini de vurguluyor.

 

Kaydın, Yanukoviç'e bağlı Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından ele geçirildiği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler