Dünya, Berkin için ağladı

Gezi direnişinde gaz fişeği ile vurulan Berkin Elvan'ın ölümü tüm dünyayı sokağa çıkardı.

Yayınlanma: 12.03.2014 - 09:21
Abone Ol google-news

Gezi Parkı eylemleri sırasında bakkala ekmek almak için giderken başına atılan gaz fişeği nedeniyle aylardır tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölüm haberi dünyanın değişik kentlerinde geniş yankı buldu.

Dünya Berkin için ağladı- FOTO GALERİ

New York'ta Berkin Elvan eylemi - VİDEO

MUMLARLA, KARANFİLLERLE ANDILAR

New York, Boston, Washington DC, Londra, Paris ve Stockholm, Viyana, Portekiz, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ndemeydanlarda toplanan gruplar, mum ışıklarıyla yazdıkları 'Berkin' adını karanfillerle donattı.

New York'ta bir grup, ellerinde polisin kullandığı aşırı şiddeti kınayan yazılı dövizler taşıyan bir grup, kentin ünlü Union Meydanı'nda bir eylem yaptı.

Berkin'in katillerinin yakalanıp yargı önüne çıkarılması gerektiğini belirten kalabalık, yerel saatle 18:00-20:00 arasında gerçekleştirdikleri eylemi olaysız sona erdirdi.

CENEVRE

Cenevre'de Birleşmiş Milletler alanında toplanan 20 - 25 kişilik bir grup Berkin Elvan için eylem düzenledi. Cenevre Devlet Konservatuarında görevli Elçim Özdemir, alanda mini konser verdi. Berkin Elvan'ın fotoğrafının bulunduğu dövize gül ve ekmek bırakıldı. Grup bir buçuk saat süren anmadan sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler