Papa Francesco'dan pedofiliye karşı adım

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francesco, kendisine kilisedeki çocuk tacizi konusunda önerilerde bulunacak komisyonun ilk üyelerini belirlerken, üyelerden birinin daha önce tacize uğrayan İrlandalı bir kadın olması dikkati çekti.

Yayınlanma: 22.03.2014 - 17:42
Abone Ol google-news

Vatikan'dan geçen aralık ayında Papa Francesco'un çocukları cinsel istismardan koruyacak politikaları belirlemek üzere komisyon oluşturacağını duyurmasının ardından bugün yapılan açıklama ile komisyonun ilk üyelerinin belirlendiği bildirildi.

Komisyon için diplomattan yargıca, din adamından akademisyene kadar farklı alanlardan 4 kadın 4 erkek üye Papa tarafından belirlendi. Komisyonda, çocukken bu vakanın mağdurlarından biri olan İrlandalı Marie Collins ile bu sorunun bir dönem yaygın olarak görüldüğü Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yine konuyla en çok mücadele eden din adamlarından olan Kardinal Sean O'Malley'in yer alması dikkat çekici bulundu.

Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, 8 kişilik kurulun görevleri arasında, Papa'nın kutsal saydığı gençlerin korunması sorumluluğuna katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Lombardi, bu grubun bir başlangıç ekibi olarak düşünülmesi gerektiğini belirterek, grubun daha sonra dünyanın farklı coğrafyalarından üyeleri de bünyesine katacağını aktardı.

Sözcü Lombardi, Papa'nın bu komisyonla, kilisenin çocukların korunmasına verdiği önceliği ve bu girişimi yücelttiğini göstermiş olduğunu kaydetti.

Papa Francesco daha önce de kilise hükümetinde yapısal reformların belirlenmesine yönelik akil adamlardan oluşan komisyon kurmuştu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler