Adolfo Suarez, son yolculuğuna uğurlandı

İspanya'nın en saygın siyasi kişiliklerinden biri olarak gösterilen ve "demokrasi sürecinin mimarı" olarak gösterilen Adolfo Suarez için görkemli bir devlet töreni düzenledi.

Yayınlanma: 25.03.2014 - 14:29
Abone Ol google-news

Adolfo Suarez'in naaşı İspanyol meclisinde 24 saat bekletildikten sonra bu sabah askeri devlet töreni ile meclisten çıkartılarak, katafalka konuldu. İspanya Silahlı Kuvvetleri'nin, jandarma ve polisin tüm tören alaylarının hazır bulunduğu ve güvenlik koridoru oluşturduğu kortej yolunda, meclisten çıkarılan eski Başbakan'ın naaşı Cibeles Meydanı'na kadar taşındı.

Askeri bandonun önde olduğu kortejde, katafalkın arkasına Suarez'in ailesi ve onların da gerisinde Başbakan Mariano Rajoy, meclis ve senato başkanları, bakanlar, genelkurmay başkanı, milletvekilleri ve üst düzey devlet erkanı yürüdü.

Kortejin geçtiği cadde kenarlarında bekleyen İspanyollar, bazen alkışlarla bazen de "Yaşasın Başbakan" tezahüratlarıyla Suarez'i uğurladı. Cibeles Meydanı'na gelindiğinde İspanyol bayrağı üzerine yazılı "teşekkürler Başbakan" ifadesi dikkat çekti.

Yaklaşık 1 saat süren törenin ardından katafalktan indirilen Suarez'in naaşı cenaze arabasına konuldu. Madrid'in kuzeyindeki Avila kentine götürülen cenazeye, Suarez'in ailesi, Başbakan Rajoy ve bakanlar da eşlik etti.

Avila Katedrali'nde düzenlenecek dini törenin ardından Suarez'in, katedral içinde eşinin yanına defnedileceği bildirildi.

Bu arada Suarez'in naaşını İspanyol meclisindeyken, 30 binden fazla İspanyolun ziyaret ettiği açıklandı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler