WSJ: Erdoğan kazandı ama...

Türkiye'deki yerel seçimlerin sonucu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için "kesin bir zafer" olarak değerlendirilirken Erdoğan için "seçimlerde zemin kazandı" görüşleri de dile getiriliyor. Ancak "siyasi istikrarsızlığın" sona ermesi pek beklenmiyor.

Yayınlanma: 31.03.2014 - 11:49
Abone Ol google-news

Wall Street Journal gazetesi, "Türkiye'nin Başbakanı, gittikçe daha bölünmüş bir ülkede iktidarı için bir referandum olarak algılanan yerel seçimlerde kesin bir zafer elde etti gibi görünüyor" sözleriyle girdiği haber analizinde seçim sonucunun Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için "sahne hazırladığı" yorumunu yapıyor.

Erdoğan'ın seçimlerde "net bir zafer" elde etmesinin "Türkiye'nin türbülanslı siyaseti için yaygın sonuçları olabileceği" görüşüne yer veren gazete, "Sayın Erdoğan'ın belirleyici bir zafer ilanına rağmen çok az kişi seçimin siyasi istikrarsızlığın sonunu getirmesini bekliyor" dedi. WSJ şöyle devam etti:

"Analistlere göre, Erdoğan, muhtemelen seçim sonuçlarını, muhaliflerinin otoriter olarak eleştirdikleri son dönemdeki politikaları için onay olarak yorumlayacak. Sonuç ayrıca, Başbakanı bu yaz yapılacak olan ve Türkiye'nin cumhurbaşkanının ilk defa doğrudan halk tarafından belirleneceği seçimde aday olmayı cesaretlendirebilir, bu da kendisine 10 yıl daha ülkeyi yönetme imkanı sağlayabilir".


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler