Yeni 'Demir Lady' başbakanlık görevini bugün devralıyor

İngiltere'de Theresa May, bugün başbakanlık görevini David Cameron'dan devralıyor.

Yayınlanma: 13.07.2016 - 11:02
Abone Ol google-news

İngiltere’de Muhafazakar Parti’nin liderlik yarışında rakiplerinin çekilmesiyle birlikte yeni başbakan olacağı açıklanan Theresa May, bugün görevi Cameron’dan devralıyor.

Dünya basınının gözü şimdi İngiltere’nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkma politikasını yürütecek olan yeni başbakan Theresa May'in üzerinde.

İngiliz Basını: 'Çok disiplinli ve birlikte alışması zor biri'

İngiliz basını, 2010 yılından bu yana İçişleri Bakanı olan iktidardaki Muhafazakar Parti'nin yeni lideri May’in, özellikle göç konusundaki görüşleri nedeniyle sıkı bir muhafazakar olduğunu öne sürdü. İngiliz basını, May’in çok disiplinli ve birlikte çalışılması zor biri olduğunu ifade etti.

'50. madde 2016 yılı sonunda uygulamaya konacak'

İngiltere’nin AB'deki kaderini belirleyen referandum sürecinde Cameron ile birlikte İngiltere'nin AB'de kalması gerektiğini savunan May, oylama sonunda yaptığı açıklamada, 'Brexit' isteyen vatandaşların tercihine saygı duyulması gerektiğini ifade ederek, ayrılma sürecinin başlatılması anlamına gelecek olan 50. maddeyi 2016 yılı sonundan önce uygulamaya koymayacağını söylemişti.

Yeni lider, İngiltere'ye gelen göçmen sayısının azaltılmasına yönelik savunduğu politikalar nedeniyle de İngiliz basınından büyük eleştiri aldı. May, İçişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönem boyunca bu amacına ulaşmak için çeşitli yeni düzenlemelere imza atmıştı. 2010'da, içişleri bakanlığı görevinin ilk yılında, İngiltere'ye gelen yıllık göçmen sayısını 100 binin altına düşürmeyi vaat etmiş, fakat başarılı olamayınca eleştirilerin odağı olmuştu.

İngiltere'nin yeni 'Demir Lady'si: Theresa May 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler