Bu kez ‘first leydi’ intihali

Melania Trump’ın parti kongresindeki konuşması, Michelle Obama’nın 2008’deki konuşmasına benzerliğiyle tartışılıyor.

Yayınlanma: 19.07.2016 - 23:35
Abone Ol google-news

ABD başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel adayı Donald Trump’ın eşi Melania Trump, parti kongresinde kaş yapayım derken göz çıkardı. Kavgalar eşliğinde başlayan kongrede nefret söylemleri ile tepki çeken eşi Donald Trump hakkındaki şüpheleri gidermeye çalışan Melania Trump, ilk konuşmasında intihal suçlamalarına maruz kaldı. Slovenya doğumlu Melania Trump, eşinin başkan olması durumunda bütün halkı temsil edeceğini savundu. Ancak Trump’ın konuşması ile ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi First Leydi Michelle Obama’nın 2008 yılında yaptığı konuşma arasındaki benzerlikler dikkat çekiciydi. Melania Trump, “Ailem bana hayatta istediğim şeyler için çok çalışmam, verdiğim sözleri tutmam ve insanlara saygı göstermem gerektiğini öğretti” dedi.

Michelle Obama 2008’de yaptığı konuşmada, “Barack ve ben oldukça benzer değerlerle yetiştirildik. Bize; hayatta istediklerimiz için çok çalışmamız gerektiği, verdiğimiz sözlerin senet olduğu ve tanımadığımız veya fikirlerine katılmadığımız insanlara da her zaman saygı göstermemiz gerektiği öğretildi” demişti.

Trump konuşmanın devamında, “Ailem bana bu değerleri ve ahlakı günlük yaşamımda göstermeyi öğretti. Ben de oğluma aynısını öğretiyorum. Tek yapmamız gereken öğrendiğimiz dersleri gelecek nesillere aktarmak. Çünkü bu ulusun çocuklarının başarılı olmak için önlerindeki tek sınırın hedeflerinin kuvveti ve onlara ulaşmak için ne kadar çalışabilecekleri olduğunu bilmesini istiyoruz” dedi.

Obama da, “Barack Obama ve ben hayatlarımızı bu değerler üzerine kurmayı ve bunları gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz. Çocuklarımızın ve bu ulusun tüm çocuklarının başarıya giden yolda karşılaşabilecekleri tek sınırın hedeflerinin yüksekliği ve onlar için ne kadar çalışabilecekleri olduğunu bilmelerini istiyoruz” demişti.

Trump’ın kampanya menajeri Paul Manafort, Trump’ın konuşmasını 35 milyon kişinin izlediğini belirterek, Obama’nın konuşmasından kopya çektiği iddialarını çılgınlık olarak nitelendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler