Almanya ile Türkiye'nin arasını bozacak darbe girişimine destek mektubu: Sahte çıktı

İngiliz The Guardian gazetesinin Berlin Büro Şefi Philip Oltermann, sosyal medya hesabından Guardian'a gönderildiğini duyurduğu ve 'sızdırılmış' gibi gösterilen sahte bir mektubun mührünü paylaştı. Oltermann, mührün ait olduğu iddia edilen sahte mektupta 'Ankara'daki Almanya Başkonsolosluğunun Türkiye'deki darbe girişimini hoş karşıladığının' yazıldığını söyledi.

Yayınlanma: 22.07.2016 - 13:48
Abone Ol google-news

İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre, İngiliz The Guardian gazetesinin Berlin Büro Şefi Philip Oltermann, Twitter hesabında "Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu - Ankara" yazısının okunduğu bir mühür paylaştı. Oltermann, mührün ait olduğu iddia edilen mektupta 'Almanya Konsolosluğu'nun Türkiye'deki darbeyi hoş karşıladığının' ifade edildiğini yazdı. 'Sızdırıldığı' iddia edilen mektubun ve üzerindeki mührün sahte olduğunun çok belli olduğunu vurgulamak isteyen Oltermann, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: 

"Almanya Büyükelçiliği'nin Türkiye'deki darbeyi hoş karşıladığını söyleyen 'sızdırılmış' bir mektup gönderildi. İnsan, en azından 'Bundesrepublik'in (Federal Cumhuriyet) nasıl yazıldığını kontrol ederler diye düşünüyor."

Oltermann'ın da belirttiği gibi, Guardian ile birlikte pek çok yabancı gazeteye de gönderildiği ifade edilen mektupta bulunan sahte mührün üzerindeki Federal Cumhuriyet'e karşılık gelen 'Bundesrepublik' kelimesinin 'k' harfi yerine 'c' harfiyle yazıldığı görülüyor.

Diğer yandan, Philip Oltermann'ın tweet'ine yanıt veren ABD'nin The Wall Street Journal gazetesi köşe yazarı Yaroslav Trofimov da mühürde yazılanın aksine Almanya'nın Ankara'da Başkonsolosluğu bulunmadığına dikkat çekti. 

Almanya'nın İstanbul ve İzmir'de birer başkonsolosluğu, Antalya'da 1 konsolosluğu ve Ankara'da 1 büyükelçiliği bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler