Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Halep'te ateşkes açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'nin Halep şehrinde insani yardımların kente girebilmesi için bugünden itibaren her gün 3 saatlik ateşkes uygulanacağı duyuruldu.

Yayınlanma: 11.08.2016 - 10:19
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan Suriye'nin Halep kentinde acil insani ateşkes sağlanması çağrısına Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, bugünden itibaren Halep'e insani yardım konvoylarının girebilmesi için her gün 3 saatlik ateşkes uygulanacağını duyurdu. Ateşkes her gün Suriye yerel saati ile sabah 07.00-10.00 arasında geçerli olacak. Fakat ateşkesin kaç gün boyunca geçerli olacağı konusu henüz netlik kazanmadı. 

Birleşmiş Milletler 3 saatlik ateşkesi yeterli bulmadı

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan 3 saatlik ateşkes uygulaması, kente yeterli miktarda insani yardım girebilmesi için haftada 48 saat boyunca ateşkes uygulanmasını talep eden BM tarafından yeterli görülmedi. BM Genel Sekreter Yardımcısı Stephen O'Brien, "Bize 3 saat teklif edildiğinde, o 3 saat içinde nelerin başarılabileceğini sorgulamak gerekir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler