Motelde tekbir getiren saldırgan genç kızı bıçaklayarak öldürdü

Avusturalya'da bir Fransız vatandaşı "Allahu Ekber" diye bağırarak saldırdığı İngiliz bir kadını öldürdü ve üç kişiyi daha bıçakladı.

Yayınlanma: 24.08.2016 - 12:09
Abone Ol google-news

29 yaşındaki Fransız vatandaşı, Avusturalya'nın Home Hill bölgesinde bir hostelin önünde tekbir getirerek insanlara saldırdı. İngiliz bir kadının hayattını kaybettiği saldırıda, 30 yaşında İngiliz adam kritik bir şekilde yaralandı ve bir başka Avusturalyalı da hayati tehlikesi olmayan yaralar aldı. BBC News, hayatını kaybeden İngiliz vatandaşının 21 yaşındaki Mia Ayliffe-Chung olduğunu açıkladı.

Polis Şefi Steve Gollschewski, "Saldırganın hem saldırı alnında hem de tutuklanırken "Allahu ekber" demesi saldırının aşırıcılıktan kaynakladığına işaret ediyor. Ancak saldırının arkasında yatabilecek hiçbir motivasyonu henüz gözden çıkarmıyoruz." dedi. Gollschewski aynı zamanda akıl sağlığı bozukluğu ya da uyuşturucu madde kullanımı gibi olası nedenlerin de soruşturulacağını belirtti.

Mart ayından beri Avusturalya'da olan Fransız saldırganın saldırı sırasında tekbir getirdiğinin 30 kişi tarafından tanıklık edildiği açıklandı. Ancak şüphelenildiğinin aksine saldırganın herhangi radikal grup ile bir bağının olmadığı söylendi.

Olay yerinde tutuklanan saldırgan, hayati tehlike arz etmeyen yaralarının tedavisi için hastaneye kaldırıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler