Basın toplantısında Obama'ya ağır hakaretler: Sürtüğün oğlu

Filipin Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Laos görüşmesinden önce Amerika Birleşik Devletleri(ABD) Başkanı Barack Obama'ya "sürtüğün oğlu" dedi. Laos'ta görüşmelerinden önce, yaptığı basın açıklamasında 'insan hakları konusunda Obama'dan laf dinlemeyeceğini' söyleyen Duterte, ABD'li başkana hakaret etti.

Yayınlanma: 05.09.2016 - 16:01
Abone Ol google-news

Rodrigo Duterte, Filipinler'de 2 bin 400'ü aşkın insanın ölümüne sebep olan uyuşturucu karşıtı savaş konusunda kendisine Obama tarafından soru yöneltilebileceği söyleyenince, "Saygılı olmalısın. Gelip öylesine soru sorma ve demeçte bulunma. Sürtüğün oğlu, seni forumda lanetleyeceğim" dedi. Obama'nın soru sorduğu durumda 'domuzlar gibi çamurda yuvarlanacaklarını' söyledi.

Obama: Duterte, renkli bir kişiliğe sahip

Filipinler devlet başkanının Obama ile salı akşamı Vientiane'de görüşmesi planlanıyordu. Duterte'nin bu sözleri üzerine, ABD başkanı Duterte'nin 'renkli bir kişiliği olduğunu ve ekibine bu görüşmenin gerçekten işe yarar olup olmadığını araştırmaları talimatını verdiğini' söyledi.

Görüşme iptal edildi

Obama görüşmenin iptali ihtimalinin sinyalini vererek, "Eğer bir toplantıya katılacaksam, her zaman gerçekten verimli olmasına ve bir şeyin gerçekten yapılmasına dikkat ederim" açıklamasında bulunmuştu.

G20 zirversinde Obama, 'Filipinler'de uyuşturucu sorununun önemini farkında olduğunu ancak bu durumla baş edilme şekli konusundaki endişelerini dile getirmekten çekinmeyeceğini' belirtmişti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Obama'nın Filipinler Devlet Başkanı Duterte ile yapması planlanan görüşmesinin iptal edildiği bildirildi. Obama, Duterte yerine Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye ile görüşecek.

Filipinler hükümetinden açıklama geldi

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin ABD Başkanı Barack Obama'ya yönelttiği tartışma yaratan sözlerden saatler sonra Filipinler hükümetinden resmi bir açıklama geldi. Açıklamada, "Devlet Başkanı Duterte'nin hakkında basında çıkan, Başkan Obama'nın kendisine hukuk dışı infazlar konusunda "nutuk çekeceğine" yönelik haberler Duterte'nin söz konusu sert sözlerine sebep oldu. Bu sözler de dolayısıyla endişe yarattı. Başkan Duterte, sözlerinin bu kadar büyük tartışma yaratmasından pişmanlık duyuyor" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler