Putin'den Rus uçağının düşürülmesine ilişkin çarpıcı açıklama: Fikrimi değiştiriyorum

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geleneksel yıl sonu basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rus Büyükelçi suikastını değerlendiren Putin, "Rusya, soruşturmada her şeyin açığa çıkarılmasını yakından izleyecek" dedi. Rus uçağının sınır ihlali gerekçesiyle düşürülmesine ilişkin konuşan Putin, "Rus uçağını düşürme emrinin arkasında Türk liderliğinin olduğu konusunda fikrimi değiştiriyorum" diye konuştu.

Yayınlanma: 23.12.2016 - 13:28
Abone Ol google-news

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geleneksel yıl sonu basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Saatler süren toplantıda, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Putin'in açıklamaları 437 gazeteci tarafından takip edildi.

Putin, dün düzenlenmesi planlanan büyük basın toplantısını Büyükelçi Karlov’un cenaze törenine katılmak için bugüne ertelemişti. 

'Karlov'un öldürülmesi Rusya-Türkiye ilişkilerini bozmaya yönelikti'

"Karlov'un öldürülmesinin Rusya-Türkiye ilişkilerini bozmaya yönelik bir eylem olduğuna dikkat çeken Putin, "Rus uçağının düşürülmesinden sonra bu emri verenlerin amacının Rusya-Türkiye ilişkilerinin bozmak olduğu yönündeki açıklamalara şüpheyle bakıyordum. Fakat artık buna ikna olmaya başladım. Rus uçağını düşürme emrinin arkasında Türk liderliğinin olduğu konusunda fikrimi değiştiriyorum. Karlov'un öldürülmesi Rusya-Türkiye ilişkilerine zarar vermeyecek.

Bana göre her şey mümkün. Yıkıcı unsurların, emniyet ve istihbarat teşkilatları ve ordu da dahil olmak üzere Türk devlet organlarına derin bir biçimde nüfuz etmiş olması mümkün. Fakat kendimde birilerini bir şeyle suçlama hakkını görmüyorum. Karlov'un öldürülmesi Rusya-Türkiye ilişkilerine zarar vermeyecek" diye konuştu.

HALEP'TEN TAHLİYELER

"Türkiye ve İran liderleri Halep'in kurtarılmasında büyük rol oynadığını belirten Putin, "Halep'ten neredeyse 100.000 kişi tahliye edildi. Bu, dünyadaki en büyük insani operasyon oldu. Bu, Türkiye Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan), İran liderliği ve Suriye Devlet Başkanı (Beşar Esad) olmadan başarılamazdı" dedi.

Bundan sonraki adımın Suriye'nin tamamında ateşkesi tam anlamıyla sağlayacak bir anlaşmaya varmak olduğunun altını çizen Putin, İran, Esad ve Türkiye'nin Suriyeli tarafların Astana'da barış görüşmeleri yapması konusunda mutabık olduğunu kaydetti.





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler