Bağışıklık hastalığı... 'Kocama alerjim var'

ABD'nin Minnesota eyaletinde yaşayan 29 yaşındaki Johanna Watkins kocası Scott Watkins'i öpemiyor hatta onunla aynı odada bile bulunamıyor. Johanna Watkins 'Mast Hücre Aktivasyon Sendromu' diye bilinen ve kocasının kokusu dahil birçok şeye alerjik olmasına yol açan nadir bir rahatsızlıktan muzdarip.

Yayınlanma: 17.01.2017 - 20:35
Abone Ol google-news

ABD’nin Minnesota eyaletinde yaşayan Johanna Watkins’in (29) bağışıklık sistemini etkileyen ve çok ender rastlanan bir hastalığı var. ‘Mast Hücresi Aktivasyon Sendromu’ (MHAS) adındaki hastalık, nedeniyle Watkins neredeyse her şeye alerjik reaksiyon gösteriyor. Öyle ki, eşi Scott’ın kokusu bile onu tehlikeye sokuyor ve çift aynı odada bulunamıyor.

Watkins, hava sızdırmayan pencereleri ve kapısı olan tavan arasındaki bir odada tek başına yaşamak zorunda. Hastalığı yüzünden bağışıklık hücreleri sağlıklı hücrelere saldırıyorlar.

Watkins, “Scott’la birlikte bir şey izlemek istediğimizde ben tavan arasındaki odamda, o ise üç kat aşağıda aynı programı açıyoruz ve izlerken birbirimize mesaj atıyoruz” diyor.

2013’te eşi Scott’la evlenmeden önce, Johanna durumunun bu kadar ağırlaşabileceğini bilmiyordu. Ancak çift evlenince bu belirtiler de ağırlaştı. Scott, “3-4 yıl önce, daha Johanna’ya teşhis konulmamışken, ona çok yaklaştığımda öksürmeye başlıyordu” diyor.

Johanna, “Evliliğimizin bu şekilde yürüyemeyeceğiyle yüzleşmek berbattı. Artık kocama çok ağır alerjik tepkiler veriyordum. Ondan önce aileme ve bir sürü başka insana tepki göstermiştim ama Scott’a alerjim olması korkunçtu” diyor.

MHAS hastalarına uygulanan tedavi ve ilaçlar Johanna’ya yardımcı olamıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler