ÖSO, Suriye askerleriyle çatıştı, Rusya müdahale etti

El Bab’da önceki gün ‘kazaen’ Türk askerlerini vuran Rusya’nın, aynı gün TSK destekli ÖSO militanları ve Suriye ordusu arasında çıkan çatışmaya müdahale ettiği ileri sürüldü. Reuters, haberini her iki taraftan kaynaklara dayandırdı.

Yayınlanma: 10.02.2017 - 17:52
Abone Ol google-news


Ajansa konuşan isyancılara göre El Bab’ın güneybatısındaki bir köyde yaşanan çatışmayı hükümet güçleri başlattı. Üzerlerine gelen tanklara açtıkları uyarı ateşine tanklardan karşılık verildi. “Daha sonra Rusya müdahale edip durumu yatıştırdı” diyen bir isyancı, “Tüm olay bir test gibiydi” diye konuştu. Bir diğer komutansa “Ateş açtılar, karşılık verildi” dedi. Her ikisi de hükümet güçlerine ait zırhlı bir aracı ele geçirdiklerini belirtti.

Suriye ordusunu destekleyen askeri ittifaktan bir yetkili de çatışmanın yaşandığını doğruladı. İsmini vermeyen yetkili, “Ruslar müdahale ederek durumu kontrol altına aldı” dedi. Reuters, sözkonusu çatışmanın 3 Türk askerinin ölümüyle sonuçlanan hava saldırısıyla aynı yerde gerçekleşip gerçekleşmediğinin bilinmediğini vurguladı.

Sputnik’e konuşan ÖSO komutanı Taha Atraç da önceki gün Suriye ordusuyla çatışmaya girdiklerini söyledi. El Bab’ın iç mahallerine girdiklerini ve çok şiddetli çatışmalar yaşandığını belirten Atraç, “Kentin yüzde 30’unu ele geçirmişiz. İnşallah bu akşam El Bab’ı alırız” diye konuştu. Sputnik önceki günkü haberinde ÖSO bünyesindeki Ahrar’uş Şam’ın Suriye ordusuna saldırması üzerine çıkan çatışmada 3 isyancının öldüğünü yazmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler