Fransa'da gerçekleşen etkinlikte Oğuz Güven anıldı

Sorbonne İnsan Hakları Derneği'nin 15 Mayıs'ta Sorbonne Üniversitesi'nde düzenlediği "İnsan Hakları Alanında Meslekler" konulu etkinlik aynı gün tutuklanan gazetemizin Internet sitesinin genel yayın yönetmeni Oğuz Güven'i anarak açıldı.

Yayınlanma: 16.05.2017 - 13:13
Abone Ol google-news

 

Sorbonne İnsan Hakları Derneği'nin 15 Mayıs'ta Sorbonne Üniversitesi'nde düzenlediği "İnsan Hakları Alanında Meslekler" konulu etkinlik aynı gün tutuklanan gazetemizin Internet sitesinin genel yayınyönetmeni Oğuz Güven'i anarak açıldı.

Derneğin başkanı ve tutuklu genel yayın yönetmenimiz Murat Sabuncu'nun oğlu Muratcan Sabuncu konuşmasında Oğuz Güven'in tutukluluk haberini yeni aldığını, babasının tutuklanma haberini de yine başka bir etkinlikten hemen önce öğrendiğini belirteerek tutuklu tüm gazetecilerle dayanışma içinde olduklarını belirtti.

İnsan hakları alanında çalışmak isteyen öğrenciler için düzenlenen etkinlik öncesi bu olayı yaşamasını aslında insan haklarının hayatlarımızın her alanına nasıl dokunduğunu belirten Sabuncu, katılımcı öğrencileri ülkelerinde ve tüm dünyada adaletsizliğe karşı mücadele etmeye çağırdı. Sabuncu'nun, öğrencilerin yoğun desteği ve alkşılarıyla son bulan konuşmasının ardından konuya etkinlikte konuşmacı olarak bulunan Uluslararası Af Örgütü'nin Fransa Başkanı Camille Blanc sözü alarak "Gazetecilik suç değildir" adlı kampanyalarına ve Türkiye'de gazetecilerin maruz bırakıldıkları hukuksuzluklara değindi.



Üniversitenin Türk öğrencilerinin de destek olduğu etkinlik sonrası Sabuncu ve arkadaşları öğrencilerin Türkiye'deki durumla ilgili meraklı sorularını cevaplandırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler