Lavrov'dan Esad açıklaması: BMGK kararlarına bağlıyız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Esad'ı desteklemediklerini belirterek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararlarına saygı duyduklarını açıkladı.

Yayınlanma: 13.07.2017 - 21:45
Abone Ol google-news

 

Sputnik'te yer alan habere göre, Berlin'de Körber Vakfı'nda konuşan Lavrov, "Biz Esad'ı desteklemiyoruz, ancak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) kararlarına bağlıyız. Söz konusu kararlarda, Suriye halkının kaderini sadece Suriye halkının çözebileceği net olarak belirtilmiş durumda" ifadelerini kullandı.

Lavrov,  Batılı ülkelere, Ukrayna'yı Avrupa Birliği (AB) ile Rusya arasında seçim yapma konumuna getirmeme çağrısı yaptı.

Rus diplomat, "Ukrayna ile iyi komşuluk ilişkileri istiyoruz ve ‘Doğu Ortaklığı' dâhil birçok programı oluşturan Batılı ortaklarımızı, Ukrayna'yı ve diğer ülkeleri şu veya bu tarafı seçecek duruma getirmemelerine çağırıyoruz" diye konuştu.

'Doğu Ortaklığı', AB'nin doğu komşuları Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Gürcistan, Moldova ve Ukrayna ile yakınlaşmasına yönelik siyasi bir girişim.

'RUSYA, YAPTIRIMLARIN KALDIRILMASI KONUSUNDA GÖRÜŞMELERE GİRMEYECEK'

Lavrov, Rusya'nın kendisine uygulanan yaptırımların kaldırılmasına yönelik görüşmelere girmeyeceğini de belirtti.

Lavrov, "Açıkça belli olsa da bir kez daha hatırlatayım, yaptırımlar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) ayrıcalığı olup, BMGK tarafından uluslararası barış ve güvenliğin korunması için kullanılıyor. Bir kez daha yaptırımların kaldırılması ile ilgili bazı koşullar konusundaki görüşmelere girmeyeceğimizi teyit etmek isterim" ifadelerini kullandı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler