AB Komisyonu Sözcüsü Schinas'tan tutuklu hak savunucularının serbest bırakılması çağrısı

AB Komisyonu Sözcüsü Margaritis Schinas, Büyükada'da gözaltına alınıp tutuklanan hak savunucularının serbest bırakılması için Türkiye'ye çağrıda bulundu.

Yayınlanma: 20.07.2017 - 18:08
Abone Ol google-news



AB Komisyonu sözcüsü Margaritis Schinas, Türkiye'de insan hakları aktivistlerinin tutuklanmasını "alarm verici" bir gelişme olarak niteledi. Çok sayıda gazeteci, hak savunucusu ve muhalefet mensubuna yönelik tutuklamalardan kaynaklanan derin endişenin sürdüğünü söyleyen Schinas, bu kişilerin en kısa süre içinde serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Schinas, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye'ye yönelik AB mali yardımlarının gözden geçirileceği yönündeki açıklaması ile ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

"Bildiğiniz gibi Türkiye'ye yönelik AB mali yardımları ortak çıkarlarla bağlantılı, net bir şekilde tanımlanmış ve tasarlanmış alanlara aktarılmakta ve mali yardımlarla ilgili kararlar üye ülkeler tarafından ortaklaşa verilmektedir."

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’ye yönelik Almanya ihracat kredileri, seyahat uyarısının sertleştirileceği ve Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye mali yardımları yeniden değerlendirileceğini açıklamıştı.

 Almanya'dan çok sert açıklamalar... Türkiye ile ilişkilere bu şekilde devam edemeyiz

Hak savunucularının tutuklanması... Gizli tanık yalan söylüyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler