'Duvar kardeşliği' inşa ediliyor... 2020 için Trump soru işareti

ABD’de Kongre tatildeyken kendi başına herhangi bir atama yapması engellenmeye çalışılan Başkan Donal Trump’ın Cumhuriyetçi Parti tarafından 2020 seçiminde aday gösterilmesini engellemeye yönelik çalışma da başlatıldı.

Yayınlanma: 07.08.2017 - 12:52
Abone Ol google-news

Çizer: Lushsux

New York Times gazetesine göre bazı önde gelen Cumhuriyetçiler 2020 başkanlık seçimi için şimdiden başka bir aday arayışına soyundu. ABD siyasetinde geleneksel olarak birinci dönemindeki başkan ikinci dönem için de aay gösterilir. Trump’ı yeniden başkan görmek istemeyenler ve yerine aday olmak isteyenler şimdiden önde gelen bağışçılar, çıkar ve lobi gruplarıyla bağlantıya geçmiş durumda. En az 75 önde gelen isim, 2020’de Trump’ın adaylığından emin olmadığına dair görüş bildirdi. Trump başkan adaylığından feragat edeceğine dair işaret vermese de önde gelen Cumhuriyetçi senatör John McCain “Diğerleri Trump’taki zayıflığı görüyor. Nahoş bir işin içindeyiz” yorumunda bulundu.

Trump’ın azledilmesi halinde yerine koltuğuna oturacak olan Başkan Yardımcısı Mike Pence’in programının da değil gün, saat bile boş olmayacak şekilde dolu olması da esprilere neden oluyor. Cumhuriyetçiler, kendi aralarında, sadece 6 ay önce Başkan Yardımcılığı için aday gösterilmiş
Pence’in ABD Başkanı olacakmışçasına bağışçılarla buluşmalar dahil yoğun faaliyet yürüttüğünü konuşuyor. Pence’in başkan adaylığını desteklemeyenler arasında ise 2016 adaylık yarışının kaybedenlerinden Ohio Valisi John Kasich öne çıkıyor. Kasich, Trump aday olsa bile 2020 için yarışacağını söylüyor. Arizona senatörü Jeff Flake, Güney Carlina senatörü Tim Scott diğer öne çıkan isimler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler