ABD'li ünlü komedyen ve aktivist Dick Gregory yaşamını yitirdi

ABD'li komedyen, aktivist ve yazar Dick Gregory, 84 yaşında Washington'da yaşamını yitirdi. Gregory'in ölümünü oğlu sosyal medya hesabından duyurdu.

Yayınlanma: 20.08.2017 - 09:48
Abone Ol google-news

'Amerika'ya ayna tutan', mizahı eşitlik mücadelesi için güçlü bir araç haline getiren insan hakları savunucusu komedyen Dick Gregory yaşamını yitirdi.

ABD’li komedyen Dick Gregory’nin ölümünü ailesi “büyük üzüntü” yazarak sosyal medya hesabından duyurdu. Gregory'nin, bilinmeyen bir hastalıktan Washington’da bir hastanede öldüğü belirtildi.
Gregory’nin oğlu Christian Instagram hesabında "Bu gece Gregory ailesinin babası, komedi efsanesi ve insan hakları savunucusu Washington’da hayatını kaybetti. Büyük üzüntü içerisindeyiz" yazısını paylaştı.

1960'larda toplumun pek çok alanında ırksal engelleri aşarak 'segregasyon/ayrım' politikalarını fiili olarak lağveden siyahların komedi alanındaki öncüsü olan Gregory, sosyal adalet ve eşitlik mesajlarıyla tanınıyordu.

Gregory, beyaz nüfus içerisinde popülarite kazanan ilk siyah komedyenlerden biriydi. Yurttaş Hakları Hareketi'nin güçlenmesiyle birlikte esprilerindeki toplumsal içeriği de güçlendiren Gregory, New York Times tarafından "Amerika'ya ayna tutan ve kendine gülmesini sağlayan kişi" olarak tanımlandı. Gregory, mizahı eşitlik mücadelesinin önemli bir aracı haline getirdi.

1932 St. Louis, Missouri doğumlu olan Gregory, 1968'de Barış ve Özgürlük Partisi'nden başkan adayı olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler