Irak Başbakanı İbadi'den İŞİD'e: Ya teslim olun ya da ölün

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Musul'un batısındaki Telafer'i IŞİD'den kurtarma operasyonunun başladığını duyurdu. İbadi, IŞİD'e de bir mesaj gönderdi.

Yayınlanma: 20.08.2017 - 09:52
Abone Ol google-news


Haydar el İbadi, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, "Telafer kenti özgürleştirilecek ve diğer özgürleştirilen kentlerin arasına katılacak. IŞİD'e bir mesajım var: Seçeneğiniz yok. Ya teslim olun ya da ölün" dedi.

?Ordunun 15 Ağustos'ta bombalamaya başladığı Telafer'e operasyona katılan güçlere de değinen İbadi, "Irak askerleri, terörle mücadele timleri, federal polis güçleri ve Haşdi Şabi operasyonda yer alıyor" bilgisini verdi.

?Irak ordusundaki yetkililer, başlaması an meselesi olan Telafer operasyonuna yaklaşık 40 bin güvenlik görevlisinin katılacağını ifade etmişti.

Musul kent merkezinin 63 kilometre batısında yer alan, Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer, 16 Haziran 2014'ten bu yana IŞİD'in elinde bulunuyor.

?İbadi TV'den duyurdu: Operasyon başladı

İbadi sabaha karşı Irak devlet televizyonu El İrakiye Tv'de bir açıklama yaparak Musul'a bağlı Türkmen Telafer kentini terör örgütü IŞİD'den geri alma operasyonunun başladığını duyurdu.

İbadi konuşmasında teröristlere seslenerek: “Teslim olmazsanız sonunuz ölümdür. Daha önce girdiğimiz tüm savaşları kazandık ve bu zafer yürüyüşüne Telafer'de de devam edeceğiz”diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler