Picasso Ferhat... Yeteneğiyle vatandaşlık kazandı

Sırbistan Cumhurbaşkanı resim konusunda şaşırtıcı yeteneğe sahip 10 yaşındaki Afgan sığınmacıya Sırp vatandaşlığı teklif etti.

Yayınlanma: 20.08.2017 - 20:35
Abone Ol google-news

Sırbistan Cumhurbaşkanı resim konusunda şaşırtıcı yeteneğe sahip 10 yaşındaki Afgan sığınmacıya Sırp vatandaşlığı teklif etti. Küçük yetenek kanserli bir hasta için düzenlenen kampanyaya resimleriyle destek vermişti.

Afgan sığınmacı Ferhat Nuri, çizdiği Başbakan Merkel gibi ünlü kişilere ait portreleri sayesinde Sırbistan’da meşhur oldu. Küçük Ferhat, Batı Avrupa’ya ulaşma girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanmasından bu yana ailesiyle birlikte sekiz aydır başkent Belgrad yakınlarındaki bir sığınmacı kampında yaşıyor.

Ferhat detaylarıyla hayret uyandıran portrelerini akıllı telefondaki tek bir fotoğrafa bakarak çiziyor. Sırbistan’a geldiğinden beri yardım kuruluşlarının düzenlediği resim derslerine katılan Ferhat’ın yeteneği hemen keşfedilmiş ve kampta “Küçük Picasso” diye anılmaya başlanmış.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vuçiç, Ferhat ve ailesiyle tanıştı. Ferhat’a “Yolculuğunun ne denli uzun sürdüğünü ve İsviçre’ye gitmek istediğini biliyorum. Ancak eğer kalmaya karar verirsen sana hemen Sırp vatandaşlığı veririm” dedi. Ferhat da buluşmaya eli boş gitmedi. Vuçiç’e portresini hediye etti.

Ferhat resimleriyle ihtiyacı olanlara yardım ediyor. Küçük ressam geçen hafta Sırp bir kanser hastasına para toplamak için Belgrad’daki bir kafede ilk sergisini açtı. Minik sanatçı başkalarına iyi davranmanın ne kadar iyi bir şey olduğuna vurgu yaptı.

Sırbistan Göçmen ve Sığınmacı Dairesi’nden Ivan Miskoviç, “Ferhat’ın gerçekten sıradışı bir yeteneği var” diyor. Nuri ailesi Avrupa’ya ulaşmak ümidiyle Afganistan’daki evlerini bundan iki yıl önce terk etmiş. Asıl planları yollarına devam etmekti. Ancak Cumhurbaşkanı Vuçiç’in teklifini reddetmek kolay değil. Vuçiç Sırbistan vatandaşlığının yanı sıra, Ferhat’ın babasına da iş sözü verdi.

Şu anda sığınmacı kampındaki daracık bir odada yaşasa da Ferhat’ın hayali İsviçre’de resim, fotoğraf ve yabancı diller eğitimi almak. (Kaynak: Deutsche Welle) 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler