ABD'de bir ilk: Siyah öldüren beyaz idam edilecek

ABD'nin Florida eyaletinde 40 yıl önce 2 siyahı öldürdüğü için idama mahkum edilen bir beyaz, bu akşam zehirli iğneyle idam edilecek. Bu, idamın yasallaştığı 1976 yılından bu yana 20'den fazla siyahın beyazları öldürdüğü için idam edildiği eyalet tarihinde bir ilk.

Yayınlanma: 24.08.2017 - 17:07
Abone Ol google-news



ABD'nin Florida eyaletinde idamın yasallaştığı 1976 yılından bu yana ilk kez bir beyaz, bir siyahı öldürdüğü için idam edilecek. Bu idam, 20'den fazla siyahın beyaz öldürdüğü için idam edildiği Florida eyaleti açısından da bir ilk teşkil ediyor.

Sputnik'te yer alan habere göre vücudunda beyazların üstünlüğünü savunan motifler ve gamalı haç dövmeleri taşıyan Mark Asay, ABD saatiyle 18.00'de, ülkedeki idamlarda daha önce hiç kullanılmayan bir ilaçla infaz edilecek.

Asay'ın avukatları tarafından davaya müdahil olan doktorlar ilacın içeriğinde kullanılacak olan etomidate adlı maddenin şiddetli ağrı ve kasılmalara neden olabileceğini çeşitli vakalardan örnekler vermişti.

Neo-Nazi olduğu iddia edilen Asay, 1987 yılında iki siyahı ırk gözeterek öldürme suçuyla mahkum edildiği tarihten beri Railford'daki Florida Eyalet Hapishanesi'nde idam edileceği günü bekliyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler