'IŞİD, rehineleri kendi atadığı valiye teslim etti'

IŞİD'in 3 gün önce ele geçirdiği Musul'da belirsizlik sürerken, örgütün kente vali olarak atadığı isim de dikkat çekti. IŞİD, Saddam Hüseyin döneminde Devrim Muhafızı komutanlarından olan Albay Haşim Cammas'ı kente vali atandı. Türk rehinelerin valiye teslim edildiği iddia ediliyor

Yayınlanma: 12.06.2014 - 13:52
Abone Ol google-news

IŞİD'in 3 gün önce ele geçirdiği Musul'da belirsizlik sürerken, örgütün kente vali olarak atadığı isim de dikkat çekti. IŞİD, Saddam Hüseyin döneminde Devrim Muhafızı komutanlarından olan Albay Haşim Cammas'ı kente vali atandı.

IŞİD militanlarının salı günü akşam saatlerinden itibaren kuşattığı ve dün sabah da baskın yaptığı Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda aralarında Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın da bulunduğu 49 kişi hâlâ rehin tutuluyor.

Aralarında 3 aylık ve 1 yaşında iki bebeğin de ulunduğu rehinelerin bırakılması için Türkiye'nin girişimleri sürerken IŞİD militanları rehineleri Musul Valiliği binasına götürdü.

Yapılan görüşmelerin olumlu yönde seyrettiği ve Başkonsolosluk'ta rehin alınanların sağlık durumlarının iyi olduğu, kısa sürede serbest kalacağının beklendiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler