İslami Toplum Partisi de referandum kararını son anda değiştirdi

IKBY'de düzenlenen bağımsızlık referandumuna saatler kala kararını değiştiren KYB ve (Komela) referanduma katılma ve 'evet' oyu kullanma çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 25.09.2017 - 08:43
Abone Ol google-news

Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) Kerkük teşkilatından dün sabah yapılan açıklamada, bugün düzenlenen referandumun ertelenmesi talep edilmişti.

Açıklamada, "Kürdistan bölgesinin geneli, Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelerde referandumun daha uygun bir zamana ertelenip, dış ve iç destek garanti altına alındıktan sonra yapılmasından yanayız." ifadesine yer verilmişti.

KYB REFERANDUMA KATILMA KARARI ALDI

KYB Genel Sekreteri Birinci Yardımcısı Kosret Resul, Kerkük'te düzenlediği basın toplantısında, herkesin referanduma katılmasını istedi.

Kerkük'te herkesi sandık başına davet eden Resul, buradakilerin referanduma katılarak "evet" oyu vermeleri gerektiğini savundu.

On yıllardır beklenen umudun gerçekleşeceğini ileri süren Resul, yarın tüm vatandaşların üzerine düşen kutsal görevi yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi.

KOMELA: "EVET" OYU KULLANIN

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) düzenlenecek anayasaya aykırı referanduma daha önce karşı çıkan İslami Toplum Partisi (Komela), tavrını değiştirerek seçmenlere "evet" oyu kullanmaları çağrısında bulundu.

Komel tarafından yapılan yazılı açıklamada, referandum kararının yasal bir çatı altında değil ancak siyasi partiler tarafından alınmasından dolayı iç çatışma çıkarma ihtimalinin geçerli olduğu belirtilerek, her Kürt gibi bağımsızlığı destekledikleri için sandıklarda evet oyu kullanacaklarını duyurdu.

Açıklamada, "Olası bir iç çatışma ve istenmeyecek kötü sonuçların doğması halinde sorumlular referandum kararı alanlardır." denildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler