Trump'tan Dışişleri Bakanı Tillerson'a uyarı: Anlaşmaya uğraşma

ABD Başkanı Donald Trump attığı tweetlerle bir kez daha gündeme oturdu. Trump, resmi Twitter hesabından paylaştığı mesajda, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a seslenerek, Kuzey Kore lideri Kim Jong Unile anlaşmaktan vazgeçmesi çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 01.10.2017 - 20:07
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın ABD ile Kuzey Kore arasında doğrudan iletişim hattının bulunduğu ve diyalog istedikleri açıklaması birkaç saat sonra ABD Başkanı Donald Trump tarafından çöpe gönderildi. Dün Çin’i ziyaret eden Tillerson, gazetecilerin soruları üzerine “Kuzey Kore ile aramızda iletişim kanalları açık. Onlara soruyoruz; ‘Bizimle konuşmak istiyor musunuz’, ancak yanıt alamıyoruz” dedi. Tillerson “Eğer K. Kore füzeleri ateşlemeyi sürdürmezse tansiyon düşer. Şu anda bölgede çok yüksek tansiyon var biz bunu istemiyoruz” diye ekledi.

'Zamanını boşa harcama'

Twitter'dan yaptığı açıklamayla Tillerson'a seslenen ABD Başkanı Trump, "Başarılı bakanımız Rex Tillerson'a küçük Roket Adam ile anlaşmaya çalışarak zamanını boşa harcamaması gerektiğini söyledim. Enerjini sakla Rex, Yapılması gerekeni yapacağız!" ifadelerini kullandı.

Berlin, Tillerson’ın açıklamasını olumlu karşıladı. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, “Tillerson’ın açıklaması kesinlikle doğru yaklaşımı yansıtıyor. K. Kore bu teklifi ciddiye almalı. Benzer bir önerinin İran’a da yapılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

İtalya ise K. Kore’nin büyükelçisini sınırdışı etme kararı olan 5. ülke oldu. Kuveyt, Peru, Meksika ve İspanya’nın ardından İtalya da K. Kore’nin Roma elçisinin akreditasyonunu iptal etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler