Alman gazeteci Wallraff’tan Cumhuriyet’e ziyaret: Tutuklanırım diye hazırlandım

Alman gazeteci Günter Wallraff gazetemize dayanışma ziyaretlerinde bulundu.

Yayınlanma: 03.10.2017 - 21:37
Abone Ol google-news

Almanya’nın tanınmış araştırmacı gazeteci ve yazarlarından Günter Wallraff, 75. doğum gününde Türkiye’deki tutuklu gazeteciler ve aileleriyle görüşerek dayanışma ziyaretlerinde bulundu. Gazetemizi ziyaret eden Wallraff “Bu doğum günümde etkili bir şey yapmak istedim ve baskı altındaki meslektaşlarımla dayanışmak için Türkiye’ye geldim” dedi. Wallraf 31 Ekim’de görülecek Cumhuriyet davasını da yakından takip edeceğini söyledi.

Wallraff dün gazetemize dayanışma ziyaretinde bulunarak gazetemiz imtiyaz sahibi Orhan Erinç, yayın danışmanı Kadri Gürsel, avukatlar Bülent Utku ve Tora Pekin, yazıişleri müdürleri Bülent Özdoğan ve Faruk Eren, yazarlar Aydın Engin ve Erdal Atabek ile tutuklu arkadaşımız Ahmet Şık’ın eşi Yonca Şık’la görüştü. Wallraff, Türkiye’deki gazetecilere yönelik baskılara ve Türkiye’de yaşanan sürece ilişkin bilgi aldı. 75. doğum gününde Türkiye geldiğini anlatan Wallraff “Pazar günü 75. doğum günümdü. Bu doğum günümde etkili bir şey yapmak istedim ve baskı altındaki meslektaşlarımla dayanışmak için Türkiye’ye geldim. Buraya gelmeden önce Almanya’da tutuklanma ihtimalime karşın tüm hazırlıklarımı yaptım. Almanya’da birçok yetkili Türkiye’ye gider gitmez tutuklanacağımı söyledi. Ben onlara ‘o zaman beni daha çok cezbediyor oraya gitmek’ dedim” ifadelerini kullandı. Wallraff gazetecilerin tutuklanma süreçlerini de yakından takip ettiğini belirterek “Yapabileceğim en iyi şey Türkiye’de yaşananları haberleştirmek. Türkiye’ye gelme konusunda ısrarcı olunması gerektiğini düşünüyorum ve ısrarcı olmak istiyorum” dedi.

Türkiye’deki birçok insan hakları aktivisti ve gazeteciyle görüştüğünü belirten Wallraff, birkaç gün daha Türkiye’de olacağını ve görüşmelerinin süreceğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler