'Trump bir beşinci sınıf zorbası gibi davranıyor' diyen CNN muhabiri kovulmadı

CNN politika muhabiri Chris Cilliza, Donald Trump'ın karşısındaki muhataplara alaycı bir tutumla yaklaşmasını eleştiren bir analiz kaleme aldı. CNN Türk sunucusu Nevşin Mengü, Erdoğan ile Trump arasında 23 dakika süren görüşme için 'Girdisi çıktısı 23 dakika' dediği için ekrandan uzaklaştırılmış ardından da istifa etmek zorunda kalmıştı.

Yayınlanma: 11.10.2017 - 09:25
Abone Ol google-news

<video:745688>

CNN politika muhabiri ve serbest yazar Chris Cilliza, ABD Başkanı Donald Trump’ın muhataplarına dönük alaycı tavırlarını eleştiren bir yazı kaleme aldı. Geçtiğimiz günlerde kendisinin dış politikada özellikle İran ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne dönük agresif tutumunu eleştirerek ABD’nin güvenliğini tehlikeye attığını ifade eden Cumhuriyetçi senatör Bob Corker’ın kısa boyuyla dalga geçen Trump’ı eleştiren Cilliza, ABD Başkanı’nın seçim kampanyalarını da bu alaycı tutumun üzerine kurduğunu hatırlattı.

Cilliza, “Donald Trump bir beşinci sınıf zorbası gibi davranıyor” başlıklı yazısında Trump’ın muhataplarıyla alay etmeyi, onlara lakap takmayı ve bir zorba gibi davranmayı alışkanlık haline getirdiğini belirtiyor. "71 yaşındaki insanlardan kaçı kişiliğini kökten bir biçimde değiştirir?" diye soran Cilliza, "Zorbalar zorbalık eder. Lakap takanlar lakap takar. Onların yaptığı budur" dedi.

Cumhuriyetçilerin Senato’da Demokratlara sadece iki sandalye üstünlüğü olduğunu hatırlatan Cilliza vergi reformu, İran ve Kuzey Kore gibi hassas gündemlerde Trump’ın yasama organında kavgalı olduğu Corker da dahil tüm Cumhuriyetçilerle iyi geçinmek zorunda olduğunu ifade etti.

“Kendisi bundan hoşlansa da hoşlanmasa da Trump bir rol model” diyen Cilliza, Trump’ın kişilik özelliklerinin Amerikan toplumunda zorbalığı, alaycılığı normalleştirdiğinin de altını çiziyor. Cilliza’nın ABD Başkanı Trump’ı sert bir biçimde eleştirdiği yazısı “Bu çok kötü bir şey – Demokrat, Cumhuriyetçi ya da politikaya tamamen ilgisiz olmanız fark etmez” sözleriyle sona eriyor.

CNN-CNN Türk farkı

Öte yandan CNN'in web sitesinde yayımlanan bu analiz, Türk medyasınnın durumunu da tartışmaya açıyor. CNN'in kendi sayfasında ABD Başkanı'nı "beşinci sınıf zorbası" diye niteleyen bir analiz yayımlanırken geçtiğimiz aylarda Trump-Erdoğan görüşmesini canlı yayında değerlendiren CNN Türk spikeri Nevşin Mengü, "Girdisi çıktısı, oturdusu kalktısı toplam 23 dakika sürdü. Erdoğan, Trump'ı Türkiye'ye davet etti, Trump ise arkasını dönüp gitti" ifadelerini kullandığı için kanaldaki görevine son verilmişti. Mengü, CNN Türk'te karşılaştığı sorunu geçtiğimiz günlerde "Girdisi çıktısı 23 dakika sürdü deyince cinsel gönderme yaptığımı düşündüler sanırım" sözleriyle değerlendirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler