Eminem'den Trump karşıtı rap performansı

ABD'li rap yıldızı Eminem, Başkan Trump'a karşı bir rap performansı yayımladı. Eminem'in videosu sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Yayınlanma: 12.10.2017 - 09:58
Abone Ol google-news

<video:842910>

Ünlü rap yıldızı Eminem, ABD Başkanı Donald Trump'a sert eleştiriler içeren bir rap performansı yayımladı. Trump'ı nükleer savaş kışkırtıcılığı yapmakla suçladığı videoda "Başarılı olduğu tek şey ırkçılık" diyen Eminem, performansın sonlarında "Arkadaşlarım arasında arasında onun destekçileri varsa, araya bir çizgi çekiyorum: Ya o, ya ben" diyor.

Irkçılık karşıtı bir mesaj verme amacıyla siyah Amerikalı bir grup izleyicinin eşliğinde çekilen videoda Eminem'in Trump'a dönük eleştirilerinin sertliği ve meydan okuyan üslubu dikkat çekiyor. "Kamikaze" olarak nitelediği Trump'ın nükleer soykırıma neden olabileceğini vurgulayan Eminem, "Ondan korkmadığımız gerçeğine dayanamıyor" sözleriyle Trump'a meydan okuyor. Hayranlarını kendisiyle Trump arasında seçim yapmaya çağıran Eminem, performansını "Ordumuzu seviyoruz, ülkemizi de. Ama Trump'tan nefret ediyoruz" sözleriyle noktalıyor.

Eminem'e "kadın düşmanı ve homofobik" eleştirisi

Eminem'in videosu sosyal medyada büyük bir hızla yayıldı. Öte yandan, videonun yayılmasının ardından Eminem'le ilgili eleştiriler de gündeme geldi. Fox News muhabiri Carley Shimkus, Eminem'i "Eminem homofobik ve kadın düşmanı şarkı sözleriyle tanınıyor. Bir defasında Lana Del Rey'in yüzüne yumruk atmak istediğini söylemişti" sözleriyle eleştirdi.

"Trump'tan nefret ediyoruz" 

Eminem'in performansında öne çıkan sözler şu şekilde:

"Çünkü şimdi yönetimde bir kamikaze var

Muhtemelen bir nükleer soykırıma neden olacak

(...) 

Bizi bu nedenle dağıtmak istiyor

Çünkü Trump'tan korkmadığımız gerçeğine

dayanamıyor

(...)

Eğer hayranlarım arasında onu destekleyen varsa

Yere bir çizgi çekiyorum: Ya onun yanındasın ya benim

Hangimizi daha çok sevdiğine karar veremiyorsan

Ve kimin yanında durmak istediğin konusunda bölündüysen

Sana bir güzellik yapacağım:

Defol git!

(...)

Amerika'nın gerisi ayağa kalkıyor

Ordumuzu seviyoruz, ülkemizi de

Ama Trump'tan nefret ediyoruz"

VİDEONUN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler