YPG’ye set çekiliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Rusya, Türkiye ve İran arasında Astana’da varılan uzlaşı çerçevesinde “çatışmasızlık bölgesi” ilan edilen İdlib’e konuşlanıyor. Suriye’nin İdlib kenti ve çevresi cihatçı güçler tarafından kontrol ediliyor. Türk birliklerinin YPG’ye set oluşturduğu belirtiliyor.

Yayınlanma: 13.10.2017 - 23:13
Abone Ol google-news

Türkiye, Rusya ve İran ile uzlaşmasının ardından Suriye’de gerginliğin azaltılması kararı olan bölgelerden İdlib’e askerlerini konuşlandırmaya başladı. Uzun süredir sınıra yığınak yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları, önceki gün geç saatlerde sınırı geçti. TSK’nin İdlib bölgesindeki görev için sınırın Türkiye ve Suriye taraflarına tüm ağırlıklarıyla konuşlandığı öğrenildi. Bu kapsamda gözlem noktalarına konuşlanacak unsurlar karadan uzun menzilli Fırtına obüsleri, çok namlulu roketatar sistemleri ile havadan ise İHA ve SİHA’larla destekleniyor. İlk konuşlanmanın PYD/YPG kontrolündeki bölgenin sınırına yönelik olduğu gözleniyor.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin sınır bölgelerine konuşlandırılan askeri birlikler gece yarısına yaklaşırken Oğulpınar köyünde daha önce kaldırılan beton bloklar bölgesinden Suriye’ye girdi. Birlikler 60’a yakın zırhlı ile birlikte İdlib bölgesinde dün konuşlanmaya başladı. Birliklerin yoğunlukla zırhlı muharebe aracıyla girdikleri ve yanlarında zırhlı iş makineleri götürdükleri görüldü. Görev yapacak unsurların Özel Kuvvetler Komutanlığı ve komando tugaylarından gelen askerler olduğu dile getiriliyor. Türk askerlerinin daha çok İdlib’in kuzeyinde konuşlanması bekleniyor. Türk birliklerinin oluşturacağı 14 gözetleme noktasının önemli bölümü de Reyhanlı’nın Oğulpınar köyünün Suriye tarafındaki Atme kasabası ve bu kasabanın batısında yer alacak. Birlikler ilk aşamada Atme’nin yanı sıra Kah, Selwe ve Deyr Simen bölgesine yerleşecek. Bu bölge aynı zamanda Türkiye’nin PKK ile bağlantılı terör örgütü olarak nitelendirdiği PYD/YPG’nin kontrolündeki bölgenin sınırını oluşturuyor. TSK’nin bu bölgede konuşlanmasıyla YPG’nin Heyet’ül Tahrir Şam (HTŞ) veya benzer örgütlerle mücadele gerekçesiyle güneye ve batıya ilerleme şansı da ortadan kalkmış olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler