Kerkük'te kontrol Irak güçlerinde, Kürtler kaçıyor

Kerkük'te Haşdi Şabi şehir merkezinden çekilirken kontrol Irak ordusu ile polisine devrediliyor. Kürt yönetimi ise 100.000 Kürt'ün Kerkük'ü terk ettiğini açıkladı.

Yayınlanma: 19.10.2017 - 15:37
Abone Ol google-news
<video:847577>

Kerkük'te kontrol Irak ordusu ve polisine geçti. Bugün sabah saatlerinden itibaren Haşdi Şabi şehir merkezinden çekilirken kontrolün Irak ordu ve polis güçleri tarafından devralındığı duyuruldu. Şehirde yer yer Kürtlerin protesto gösterileri yaptığı aktarılırken, Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw, bu durumu 'Kerkük'te Kürtlerin ayaklandığı ve Haşdi Şabi'yle çatışma çıktığı' biçiminde aktarıyor.

Reuters'ın aktardığı habere göre IKBY yetkilileri, çatışmalar nedeniyle 100 bin Kürt'ün Kerkük'ü terk ettiğini duyurdu.

Öte yandan gazeteci Hasan Sivri, Haşdi Şabi kaynaklarından gelen açıklamaları aktardı. Sivri, Haşdi Şabi kaynaklarının Kerkük şehir merkezine hiç girmedikleri, şehir merkezinde kontrolün başından beri Irak ordusu ve terörle mücadele birliklerinde olduğu açıklamasını takipçileriyle paylaştı. Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin açıklamalarını da aktaran Sivri, İbadi'nin "Irak halkı adına Kurdistan yönetimini anayasayı tanımaya ve bu esasta diyaloga başlamaya davet ediyorum" dediğini aktardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler