SDG, en büyük petrol yatağını IŞİD'den aldı

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Suriye’nin en büyük petrol sahası olan Deyr ez Zor'daki El Ömer'i kontrol altına aldı. 2014'te IŞİD'in eline geçen petrol sahası, Suriye'deki üretimin yüzde 25'ini karşılıyor.

Yayınlanma: 23.10.2017 - 07:28
Abone Ol google-news

SDG (Suriye Demokratik Güçleri) Suriye ordusunun da son aylarda ele geçirmek için hamle yaptığı Deyr ez Zor’daki petrol sahalarının önemli bir bölümünü  IŞİD’den aldı. Kentin doğu istikametinde bulunan Mayadin ilçesine bağlı El Ömer petrol sahası SDG’nin kontrolüne girdi.

Suriye’deki petrol üretiminin yüzde 25’ini karşılayan El Ömer petrol sahası, 2014 yılının ortalarında IŞİD tarafından ele geçirilmişti.

SDG’nin 9 Eylül’de başlattığı Deyr ez Zor harekatı kapsamında kentin kuzey kırsalındaki ilerleyişi de devam ediyor.

YPG, 23 Eylül’de de Deyr ez Zor’un kuzeydoğu kırsalındaki en büyük gaz tesisi Konoko’yu almış, bu ayın başlarında ise Cafra petrol sahasını ele geçirmişti.

IŞİD, son üç yılda bu petrol sahalarından milyonlarca dolar gelir elde etmişti.

Öte yandan Suriye ordusunun da El Ömer petrol sahasına oldukça yakın olduğu bildiriliyor. Saha, Suriye ordusunun geçtiğimiz ay cihatçılaran kurtardığı El Mayadin kasabasına 10 km uzaklıkta bulunuyor. SDG kaynakları da El Ömer'i ele geçirmelerinin ardından Suriye güçlerinin buranın 3 km ötesinde konuşlu olduklarını savunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler