Kuzey Kore'ye seyahat yasağı üniversiteyi vurdu: ABD'li olmayan akademisyen arıyorlar

KDHC'nin Batı ülkelerinden fon alan tek üniversitesi, ABD'nin koyduğu seyahat yasağı nedeniyle öğretim yılını akademik kadrolarının yarısından yoksun olarak açmak zorunda kaldı.

Yayınlanma: 25.10.2017 - 10:18
Abone Ol google-news

Kuzey Kore üniversitesi PUST'den (Pyongyang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi) bir akademisyenin paylaştığı iş ilanını haberleştiren Reuters, üniversitenin önümüzdeki dönem için yoğun bir akademisyen arayışında olduğunu duyurdu.

Ağırlıkla Asya ve Avrupa'dan akademisyenlerin hdeflediği ilanda 'ABD yurttaşı olmayan profesör' arandığı vurgusu dikkat çekiyor. Bu durumun ABD'nin KDHC'ye (Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti) koyduğu seyahat kısıtlamasıyla ilgili olduğu belirtiliyor. PUST Uluslararası Finans ve İşletme Bölümü Başkanı Paul Song tarafından paylaşılan ilanda “Kronikleşmiş öğretim elemanı eksikliğimiz ve müfredat istikrarsızlığımız tabi ki daha da ağırlaştı ve okul işleyişi ile müfredatın uygulanması felç oldu" denildi.

Kuzey Kore'nin Batı ülkelerinden fon alan tek üniversitesi olan PUST'de 130 yabancı personelin yaklaşık yüzde 60'ının ABD yurttaşı olduğu belirtiliyor.

KDHC ile gerilim nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı 1 Eylül tarihinde kendi yurttaşlarına Kuzey Kore'ye seyahati yasaklamıştı. KDHC yönetimi ABD'nin bu kararını protesto etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler