Cengiz Han'ın resmini çiğneyen Çinliye hapis cezası

Çin'e bağlı İç Moğolistan bölgesinde, Cengiz Han portresinin çiğneyen bir kişi, etnik nefreti teşvik ettiği suçlamasıyla hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 16.12.2017 - 10:04
Abone Ol google-news

Çin’e bağlı İç Moğolistan bölgesinde, Cengiz Han portresinin çiğneyen bir kişi, etnik nefreti teşvik ettiği suçlamasıyla hapis cezasına çarptırıldı. Soyadının Luo olduğu açıklanan şahıs, geçtiğimiz Mayıs ayında portrenin üzerine ayaklarıyla basarak kendisine videoya aldı.

 19 yaşındaki şüphelinin videoyu internette dolaşıma sokmasının ardından kamuoyunda büyük tepkiler ve rahatsızlık meydana geldi. Çin’in popüler video paylaşım platformu Kuaishou ve WeChat gibi sohbet platformlarında videonun hızla yayılmasıyla birlikte, söz konusu şahsın tutuklanması yönünde çağrıda bulunuldu.

 Kırım Haber Ajansı’nın aktardığına göre, kolluk kuvvetlerinin harekete geçmesiyle beraber Luo gözaltına alınırken, söz konusu video da internet ortamından kaldırıldı. Gözaltına alınan Luo, çıkarıldığı mahkemece 1 yıl hapis cezasına çarptırılırken, duruşma sırasında halkın duygularını incittiği için özür dilediğini ifade etti.

13. yüzyılın başında Orta Asya’daki tüm göçebe bozkır kavimlerini birleştirerek bir ulus haline getiren Cengiz Han, dünya tarihinin en büyük askeri dehalarından biri olarak kabul edilmektedir. Cengiz Han, hükümdarlığı döneminde 1206-1227 arasında Kuzey Çin’deki Batı Xia ve Jin Hanedanı, Türkistan’daki Kara Hıtay, Maveraünnehir, Harezm, Horasan ve İran’daki Harzemşahlar ile Kafkasya’da Gürcüler, Deşt-i Kıpçak’taki Rus Knezlikleri ve Kıpçaklar ile İdil Bulgarları üzerine gerçekleştirilen seferler sonucunda Pasifik Okyanusu’ndan Hazar Denizi’ne ve Karadeniz’in kuzeyine kadar uzanan bir imparatorluk kurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler