Avustralya'da otomobil 13 kişiyi biçti... Polis: Kasıtlı bir eylem

Avustralya'nın Melbourne kentinde bir aracın yayaların üzerine sürülmesi sonucu 13 kişi yaralandı. Polis aracın kasten yayaları hedef aldığını söylerken, olayın bir 'terör' saldırısı olup olmadığını söylemek için erken olduğu belirtiliyor.

Yayınlanma: 21.12.2017 - 10:04
Abone Ol google-news

<video:890341>

 

Kent merkezindeki Flinders Caddesi'nde yaşanan olayda araçtaki iki kişi gözaltına alınırken, bazıları ağır yaralanan 13 kişi hastaneye kaldırıldı.

Avustralya'dan dehşetin kareleri - FOTOĞRAFLAR 

 Yerel saatle 16:30 civarında yaşanan olayın ardırdan güvenlik güçleri halka olay yerinden uzak durmaları çağırısında bulundu.

 Olay yerinden gelen görüntülerde, büyük bir beyaz aracın yanında yatan yayalar görülüyor.

 Yaralananlar arasında başından ağır darbe alan bir çocuk da bulunduğu bildirildi.

 Bir görgü tanığı "Araç önüne gelen herkesi biçti, herkes bir yerlere uçuştu" dedi.

 Bir başka görgü tanığı da olayın 15 saniye sürdüğünü söyledi ve "Kırmızı ışığı direk geçti sonra teker teker insanların üzerinden geçti" dedi.

 Geçen Ocak ayında Melbourne'deki Bourke Caddesi'nde bir aracın insanların üzerine sürülmesi sonucu altı kişi hayatını kaybetmişti.

 Bu olayın ardından yetkililer Flinders Caddesi de dahil bazı yerlere bu tür saldırıları önlemek amacıyla beton bloklar koymuştu.

POLİS: KASITLI BİR EYLEM

Olay, yerel polis tarafından "kasıtlı bir eylem" olarak nitelendirildi ve soruşturmanın henüz yeni olduğunu, motivasyonun da bilinmediğini belirtti. 

AFGAN ASILLI 

Sürücünün Afgan asıllı Avustralya vatandaşı olduğu ve psikolojik tedavi gördüğü açıklandı. Şimdilik terör bağlantısı bulunamadığı da beliritildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler