TSK Azez'den Afrin'e operasyon başlattı

TSK, "Zeytin Dalı Harekatı"nda Afrin bölgesinin doğusundaki Azez'den operasyon başlattı.

Yayınlanma: 22.01.2018 - 14:10
Abone Ol google-news

<video:910724>

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre TSK, "Zeytin Dalı Harekatı"nda Afrin bölgesinin doğusundaki Azez'den operasyon başlattı.

DHA ise Azez ve çevresinde bulunan YPG mevzilerinin, TSK tarafından fırtına obüsleri ile yoğun şekilde vurulduğunu duyurdu.

Bu arada, sınır hattındaki TSK birlikleri de Cinderis beledesinde Celeme, Hemidiyye, Haclar, Freriye ve Tel sellür köylerindeki PYD/PKK mevzilerini topçu atışına tutuyor.

TSK ve harekata destek veren ÖSO, dün Afrin'e kuzey, kuzeybatı ve batı bölgelerinden girerek 11 noktayı ele geçirmişti.

SINIRDA ELLER TETİKTE

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin kentindeki PYD hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı sonrası gözlerin çevrildiği Azez kentinde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, cephede elleri tetikte görev yapıyor. Geceleri yoğun çatışmaların yaşandığı bölgelerde konuşlu ÖSO güçleri, ileri harekât için TSK'den gelecek talimatı bekliyor.

 Kilis, Gaziantep ve Hatay ile sınırı bulunan Afrin'deki PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD hedeflerine yönelik TSK'nin Zeytin Dalı Harekâtı sürerken, gözler Afrin'e 15 kilometre uzaklıkta olan ÖSO denetimindeki Azez'e çevrildi. Operasyonun gündeme gelmesinin ardından Azez'deki ÖSO güçleri, Afrin ile sınır hattında bulunan kritik noktalarda önlem aldı.

 Afrin'de terör örgütü PYD denetimindeki Maranez, Minnag, Ayn Dakka ve Cabel Bursiya bölgelerine yer yer birkaç yüz metre uzaklıkta cepheler oluşturan ÖSO güçleri, ağır silahlarla nöbet tutarak olası saldırıları engelliyor. ÖSO güçleri özellikle geceleri PYD saldırılarını da anında karşılık vererek püskürtüyor.

 GECELERİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Gündüz zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu Afrin bölgesinde geceleri ise çatışma sesleri yankılanıyor. Özellikle Cabel Bursiye bölgesinde konuşlu ÖSO güçleri, PYD'lilerin bulunduğu bölgeyi ağır silahlarla ateş altına alıyor. Aynı zamanda PYD birliklerinin bulunduğu bölge Türkiye sınırında konuşlu bulunan birlikler tarafından Fırtına obüsleri ile ateş altına alınıyor.

ÖSO BİRLİKLERİ DUVARDAN AÇILAN KAPIDAN GEÇİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ÖSO askerleri ile birlikte Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı operasyonun üçüncü gününde ise Gülbaba mevkisindeki Dırmık Dağı eteğindeki Bali ve Üçevler Köyü çatışmalar şiddetlendi. Havan ve uzun namlulu silahlarla yapılan ve saatlerce süren çatışma yoğun bir şekilde sürüyor. Bölgedeki çatışma sesleri ve yükselen dumanlar, Kilis'in sınır köylerinde de duyulup, izleniyor

 Öte yandan, Türkiye tarafından örülen beton duvar, çatışma bölgesine yakın bir yerden kapı açılarak, sınırda bekleyen ÖSO askerleri çatışma bölgesine sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler