Kritik Ankara ziyareti öncesi ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'dan art arda 'Afrin' açıklamaları

ABD Dışişleri Bakanı, Türkiye ziyareti öncesi Afrin Harekatı ile ilgili peş peşe uyarılarda bulundu. Tillerson, "Türkiye'nin kaygılarını anlıyoruz ama Suriye'nin kuzeyindeki durumdan endişeliyiz" dedi.

Yayınlanma: 13.02.2018 - 10:43
Abone Ol google-news

Perşembe günü Ankara'ya gelecek ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan ziyaret öncesinde Afrin Harekatı'na yönelik eleştiriler geliyor. 

Ortadoğu turunu sürdüren Tillerson, Kuveyt'te düzenlenen Irak'ın Yeniden İnşaası Konferansı'nda konuştu. Konuşmasının büyük bölümünü IŞİD'le mücadeleye ayıran Tillrson, Afrin Harekatı'nın IŞİD'le savaşın etkisini azalttığını söyledi. 

IŞİD'le mücadele koalisyonuna üye olan ülkeleri de uyaran Tillerson, Irak'ın yeniden inşaasının gerçekleşmemesi halinde IŞİD'e karşı kazanımşarın riske gireceğini söyledi. Tillerson Körfez ülkelerinin de Irak'ın yeniden inşaasında katkı sunması gerektiğini belirtti.   

ABD Dışişleri Bakanı, konferans öncesinde yaptığı açıklamada da Afrin harekatı'nı kastederek, "Türkiye'nin sınır güvenliği endişelerinin farkındayız ama Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerden endişeliyiz" demişti. 

Binali Yıldırım: ABD artık aklını başına almalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD'ye: Ya ilişkileri düzelteceğiz ya da tamamen bozulacak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler