Kırsalda sona doğru

TSK ve ÖSO’nun Afrin’e yönelik harekâtında doğudan ve batıdan kuşatılan ilçe merkezinin kuzeyden kuşatılması da tamamlandı.

Yayınlanma: 17.03.2018 - 22:46
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Afrin’e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı’nda (ZDH) PYD/YPG kontrolündeki alan iyice daraltıldı. Daha önce doğu ve batıdan kuşatılan ilçe merkezi kuzeyden de kuşatma altına alındı. İlçe merkezinin kuzeyinde YPG kontrolündeki bölge ile bağlantısı TSK ve ÖSO kontrolüne girdi. Afrin’e düzenlenen harekât özellikle ilçe merkezinin kuzeyi ve batısındaki kırsal alanda sona doğru yaklaşmaya başladı. TSK ve ÖSO’nun Cinderes bölgesinden başlattığı harekât önce Afrin batısına kadar geldi, daha sonra kuzeye yöneldi. Birliklerin güneyden Darkir köyünü ele geçirmelerinin ardından kalan son belde Maabatlı ile arasında başka bir yerleşim merkezi kalmadı. Belde merkezine yönelik bir hareketlilik de dün Şeyh el Hadid güzergâhında yaşandı. Bu güzergâhta ilerleyen birlikler Amiriye/Mirkan köyünü ele geçirdi. Bu aşamadan sonra da batıdan yaklaşan birlikler ile Maabatlı belde merkezi arasında da yerleşim birimi kalmadı. Bölgedeki bu gelişmeler nedeniyle Maabatlı’ya operasyon yapılmasının önünde engel kalmamış oldu.

Bağlantı kesildi

Harekâtın başında Şeran güzergâhından batıya ilerleyen birlikler ile Cinderes üzerinden doğuya ilerleyen birlikler dün, ilçe merkezinin kuzeyindeki Ester köyünü ele geçirerek buluştu. Böylece hem Afrin ilçe merkezine yönelik kuşatma üç yönden tamamlanmış, hem de kuzeyde YPG kontrolünün ilçe merkeziyle bağlantısı tamamen kesilmiş oldu.

Bölgedeki kaynakların bildirdiğine göre çok sayıda sivil ilçe merkezinden güneye geçti. Cinderes güzergâhından gelen birliklerin Afrin’in batı girişine kadar yaklaştıkları, merkeze girmek için harekete geçmedikleri öğrenildi. İlçe merkezindeki YPG’lilerin ise dün öğlen saatlerinde sanayi bölgesinde bulunan araçların yanı sıra ağır silahları ateşe verdikleri dile getirildi. İlçe merkezinde kalan sivillerin ise başlayacak operasyon öncesinde gıda maddesi stoklaması fotoğraflara yansıdı. YPG yanlısı bazı sosyal medya hesapları da sivillerin Afrin’den ayrıldığına ilişkin fotoğrafları paylaştı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler