Dışişleri'nden Kosova açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği önünde gerçekleşen protesto gösterilerine ilişkin açıklama yaptı.

Yayınlanma: 31.03.2018 - 21:39
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un Türkiye’ye sınırdışı edildiği bildirilen FETÖ mensuplarının Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği'nde bulundukları gerekçesiyle Büyükelçilik önünde gösteri yapılmasına ilişkin şöyle dedi:

"FETÖ terör örgütünün gerçek yüzü, Kosova'da Türkiye ve temsilcilikleri aleyhine giriştikleri eylemlerle de bir kez daha tüm dünyaya sergilenmektedir. Kosova makamlarına, ülkedeki Türk vatandaşları, temsilcilikleri, görevlileri ve şirketlerinin emniyetinin öncelikle evsahibi ülke olarak Kosova'nın sorumluluğunda olduğu hatırlatılmış olup, uluslararası yükümlülükleri çerçevesinde hareket etmeleri beklenmektedir. Ayrıca dostlarımızın bu terörist örgüt üyelerinin ve onları destekleyen çevrelerin yönlendirmelerine karşı dikkatli ve tavizsiz bir yaklaşım içinde olmasını bekliyoruz.

 Öte yandan, medyada Kosova’dan sınırdışı edilen şahısların Priştine Büyükelçiliğimizde bulunduğunu söyleyerek Büyükelçiliğimizi ve başta Büyükelçimiz olmak üzere orada çalışan görevlilerimizi hedef gösteren provokasyon amaçlı haberler asılsızdır. Bu tür kötü niyetli medya manipülasyonlarını da şiddetle reddediyor ve kınıyoruz."

Erdoğan: 'Türkiye'de yaşayamam' diyenlerin biletini alıp, göndermek lazım


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler