'Müttefik' Rusya'dan Ankara'yı kızdıran açıklama

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Afrin operasyonunun sona ermesinin ardından Türkiye'nin bu bölgenin kontrolünü Suriye hükümetine geri vermesi gerektiğini belirtti.

Yayınlanma: 09.04.2018 - 13:12
Abone Ol google-news

Suriye’de Astana süreciyle birlikte “çatışmasızlık bölgeleri” uzlaşısının garantörleri Rusyaİran- Türkiye arasında Afrin ve Guta gerilimi artıyor. Şam yakınlarındaki ordunun cihatçılardan tümüyle kontrolü sağlama noktasındaki Duma’da geçen haftasonu onlarca kişinin yaşamını yitirdiği kimyasal saldırı iddialarının ardından Ankara’dan Şam ve Moskova-Tahran hattına atıfla sert tepki yükselmesi sonrasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan, Moskova’nın Türkiye’nin Afrin’deki kontrolü Suriye hükümetine geri vermesini umduğu çıkışı geldi.

Lavrov, Moskova’da basın toplantısında Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili bir soru üzerine “Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hiçbir zaman Türkiye’nin Afrin’i işgal etmek istediğini söylemedi. Biz Türk temsilcilerinin önlerinde duran başlıca hedeflere ulaştıklarını söyledikleri şu zamanda, Afrin’deki durumun normale dönmesinin en basit yolunun bu topraklardaki kontrolün Suriye hükümetine geri verilmesi olduğunu düşünüyoruz” dedi. Sputnik’in aktardığı habere göre Lavrov, Afrin konusunda bundan başka bir görüşü desteklemediklerini de ekledi. TSK’nin Afrin operasyonuna yönelik İran’ın da muhalif tutumu daha önce en üst düzey yetkililerce basına yansımıştı.

ERDOĞAN'DAN PUTİN'E SURİYE TELEFONU

Putin-Erdoğan görüştü Öte yandan Guta’daki kimyasal silah saldırısı iddialarına ilişkin ise dün Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i arayarak kaygılarını ilettiği duyuruldu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırılan haberlere göre, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye’deki gelişmeler ele alındı. Erdoğan’ın sivil ölümlerinin engellenmesi ve insani yardımların ulaştırılması için birlikte çalışmanın önemi vurguladığı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler