Beyaz Saray: Suriye konusunda tüm seçenekler masada

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, “Donald Trump Suriye'deki kimyasal saldırıdan Rusya ve rejimi sorumlu tutuyor” dedi.

Yayınlanma: 12.04.2018 - 09:19
Abone Ol google-news

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, düzenlediği basın toplantısında Suriye'ye olası operasyonla ilgili açıklama yaptı. Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ın, "kimyasal saldırıya karşılık olarak herhangi bir hareket planı sunmadığını" ifade etti.

Sanders, Trump'ın askeri seçenekler dışında birçok seçeneği olduğunun altını çizerek, tüm seçeneklerin halen masada olduğunu ve Trump’ın seçenekleri değerlendirme aşamasında olduğunu söyledi. Trump'ın kimyasal saldırıdan Rusya ve Suriye'yi sorumlu tuttuğunu söyleyen Sanders, Trump'ın Twitter'daki yorumlarının problem oluşturmadığı yorumunu yaptı.

 Soğuk Savaş döneminde bile görülmemiş gerginlik 

Suriye ’nin Duma’da kimyasal silah kullandığı iddiaları, ABD ile Rusya’yı askeri olarak Soğuk Savaş döneminde dahi görülmemiş şekilde karşı karşıya getirdi. “Füzeleri vururuz, karşılık veririz” diyen Rusya’ya ABD Başkanı Trump, Twitter’dan cevap verdi. Trump’ın “Hazır ol Rusya, çünkü füzeler gelecek, hoş, yeni ve ‘akıllı!’ olacaklar” tweet’i tüm dünyada büyük endişe yarattı. Daha sonra bir tweet daha atan Trump üslubunu yumuşatarak Rusya ile birbirlerine ihtiyaçları olduğunu belirtti. Putin de “Dünyadaki durum endişe verici. Gün geçtikçe daha da kaotik hale geliyor. Sağduyunun galip geleceğine inancımız tam” dedi. ABD’nin komuta merkezi olarak tasarlanan “kıyamet günü” uçağını havalandırdı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler